Categories: KerstKerstrecepten

Kerst voorgerecht: gevulde champignons met brie en cranberry

Deze gevulde champignons met brie en cranberry zijn een heerlijke starter voor jouw kerstdiner. De romige brie en zoete cranberry’s combineren perfect en zijn een ideaal licht hapje voordat de zwaardere gangen worden geserveerd. En ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk te maken!

Ingrediënten:

  • 250g champignons
  • 150g brie
  • 50g gedroogde cranberry’s
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Maak de champignons schoon en verwijder de stelen voorzichtig. Hak de stelen fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak kort tot het geurig is.
  4. Voeg de fijngehakte champignonstelen toe aan de pan en bak ze tot ze zacht zijn.
  5. Snijd de brie in kleine blokjes en voeg ze toe aan het champignonmengsel. Roer goed totdat de brie gesmolten is.
  6. Voeg de gedroogde cranberry’s en gehakte peterselie toe aan het mengsel. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  7. Vul elke champignon met een lepel van het kaasmengsel en plaats ze op een bakplaat.
  8. Bak de gevulde champignons in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15-20 minuten, of tot de champignons zacht zijn en de kaas bubbelt.
  9. Serveer de gevulde champignons warm als heerlijk kaasachtig voorgerecht voor je kerstdiner.

 

Ben je opzoek naar nog meer heerlijke kerstrecepten, kijk dan hier! Zoek je een bijpassend zoet drankje, waarin cranberry’s ook de hoofdrol spelen? Maak dan deze cranberry-basil sparkler.

Sabien

Als dochter van een hovenier bracht Sabien Froger haar jeugd vele uren samen met haar vader door in de grote tuin bij hun huis. Meehelpen met het snoeien van fruitbomen, gras inzaaien en aan de slag in de moestuin: al van jongs af aan wordt ze dolgelukkig van buiten bezig zijn. Met haar handen in de aarde, omringd door de vele dieren in de tuin. Ook nu ze op een appartement woont, heeft ze geen tekort aan planten. Zo’n 30 kamerplanten en een gezellig groen balkon laten haar iedere dag weer een beetje terugdenken aan die heerlijke, lange dagen in de tuin.

Share
Published by
Sabien

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago