Gepofte kastanjes zijn heerlijk als bijgerecht of als gezond tussendoortje.
Zo pof je kastanjes
Was de kastanjes en maak een kruis bij de punt (of kerf ze rondom in).
Leg ze in een zware pan op half hoog vuur.
Rooster ze tot ze donker zijn en de schil helemaal open staat.
Lekker met roomboter en zout!
Je kunt kastanjes ook poffen in de as van de vuurkorf, in de open haard of in de oven ongeveer 20 minuten bij 225 °C.
Gooi de kastanjes niet in de vlammen van een vuur, dan verbranden ze.
Tip
Stop de gepofte kastanjes in een theedoek en druk ze goed samen, daarna zijn ze gemakkelijker te pellen.
Gezellig!
Na het poffen kun je ze aan de vork prikken, ze zijn dan nog lekker stevig. Zet een stoeltje bij de vuurkorf, houd een glas wijn bij de hand en geef de kinderen een beker chocolademelk. Genieten maar!
Meer over heerlijke kastanjes lees je hier.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…