Gepofte kastanjes zijn heerlijk als bijgerecht of als gezond tussendoortje.

Zo pof je kastanjes
Was de kastanjes en maak een kruis bij de punt (of kerf ze rondom in).
Leg ze in een zware pan op half hoog vuur.
Rooster ze tot ze donker zijn en de schil helemaal open staat.
Lekker met roomboter en zout!

Je kunt kastanjes ook poffen in de as van de vuurkorf, in de open haard of in de oven ongeveer 20 minuten bij 225 °C.
Gooi de kastanjes niet in de vlammen van een vuur, dan verbranden ze.

Tip
Stop de gepofte kastanjes in een theedoek en druk ze goed samen, daarna zijn ze gemakkelijker te pellen.


Gezellig!
Na het poffen kun je  ze aan de vork prikken, ze zijn dan nog lekker stevig. Zet een stoeltje bij de vuurkorf, houd een glas wijn bij de hand en geef de kinderen een beker chocolademelk. Genieten maar!

Meer over heerlijke kastanjes lees je hier.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago