Jam is lekker op brood, in yoghurt, croissants natuurlijk en geeft ook een zelfgebakken taart een heerlijke smaak! Dit basisrecept kun je gebruiken voor allerlei soorten fruit.

Dit recept is geschikt voor 6-7 potjes (à 200 ml)

Ingrediënten

  • 1 kg vruchten
  • 700 g suiker
  • 3 el citroensap (afhankelijk van hoe zuur de vruchten zijn)

Bereiding jam

Zoek de vruchten uit, was ze en snijd grotere vruchten klein.
Pureer een deel van de vruchten en houd de rest, naar believen in stukjes, apart.
Doe de vruchten met de suiker en, indien nodig, het citroensap in een pan.
Breng het mengsel aan de kook en laat het enkele minuten borrelend koken. Schep het ontstane schuim na de geleiproef (lees hier meer over de geleiproef) met een schuimspaan af en schep de jam voorzichtig tot de rand in de brandschone potjes.
Laat de potjes ondersteboven afkoelen.

Vers fruit uit eigen tuin is ook heerlijk om te gebruiken. Bovendien zijn de boompjes in het voorjaar vol prachtige bloesem. 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago