Jam is lekker op brood, in yoghurt, croissants natuurlijk en geeft ook een zelfgebakken taart een heerlijke smaak! Dit basisrecept kun je gebruiken voor allerlei soorten fruit.

Dit recept is geschikt voor 6-7 potjes (à 200 ml)

Ingrediënten

  • 1 kg vruchten
  • 700 g suiker
  • 3 el citroensap (afhankelijk van hoe zuur de vruchten zijn)

Bereiding jam

Zoek de vruchten uit, was ze en snijd grotere vruchten klein.
Pureer een deel van de vruchten en houd de rest, naar believen in stukjes, apart.
Doe de vruchten met de suiker en, indien nodig, het citroensap in een pan.
Breng het mengsel aan de kook en laat het enkele minuten borrelend koken. Schep het ontstane schuim na de geleiproef (lees hier meer over de geleiproef) met een schuimspaan af en schep de jam voorzichtig tot de rand in de brandschone potjes.
Laat de potjes ondersteboven afkoelen.

Vers fruit uit eigen tuin is ook heerlijk om te gebruiken. Bovendien zijn de boompjes in het voorjaar vol prachtige bloesem. 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago