Natuurlijk kun je een statige herenwoning met sierlijke plafonds en glas-in-loodramen voor zichzelf laten spreken. Maar met een flinke dosis lef én een goed oog voor styling til je het naar nog een hoger niveau. Felgekleurde muren, drukke prints en markante accessoires: interieurontwerper Linda Ubachs durfde het aan. Geniet van haar kleurrijk interieur!

Kleurrijk interieur

Vrolijk worden gaat als vanzelf met dit kleurrijke interieur

Eén stap over de drempel en je wordt direct overvallen door een gevoel van vrolijkheid. Helderblauwe muren vormen in de hal de uitgesproken basis voor heel veel andere vrolijke kleuren, zoals rood, geel en blauw, kleuren die ook terug te vinden zijn in de trapbekleding én de schitterende authentieke glas-in-loodramen.

Kleurrijk interieur

Bijzondere elementen

Naast het trappenhuis is een smalle strook muur bedekt met een kek fotolijstjesbehang, die bij navraag van het merk Eijffinger blijkt te zijn. De knalrode hertenkop houdt een verzameling aan kleurrijke hoeden op z’n plek. Allemaal verre van standaard, maar kloppen doet het wél.

Kleurrijk interieur

Kleurrijk interieur en kleurrijk persoon

Al binnen één minuut wordt duidelijk dat er achter dit kleurrijke huis een net zo kleurrijk persoon schuilgaat. ,,De liefde voor kleur en aankleding heb ik van mijn Antilliaanse moeder meegekregen’’, glundert Linda. ,,Ik herinner me nog goed hoe ze het huis altijd versierde met bloemen, hoe mooi de tafel werd gedekt en hoe ze onze eigen kleding maakte. Niets was gewoon bij ons. Nu nog kan ik me er enorm over verbazen als mensen vier witte bordjes met bestek klaarzetten voor het eten. Ik leef me liever uit!’’

Kleurrijk interieur

Interieur met knipoogjes

Het uitleven doet Linda op een bescheiden manier. Je ziet hier geen enorme kandelaars op tafel, maar wel veel handbeschilderd servies, een mooie bos kleurrijke takken – die uiteraard matcht met de muur – en een krokodilletje op een stoeltje. ,,Gewoon voor de grap erbij’’, lacht ze. Dergelijke knipogen zijn op verschillende plekken in het huis terug te vinden. In de blauwe achterkamer prijkt een schilderij aan de muur van een meneer met een badmuts op. De schouw is verfraaid met een markant behangetje van Fornasetti, waarop het gezicht van een operazangeres in zwartwit in veelvoud is afgedrukt.

Kleurrijk interieur

Benieuwd naar meer knipogen in het interieur van Linda Ubachs? Je leest het hele verhaal in LandIdee maart-april.

Tekst: Kristel Engelen
Foto’s: Henny van Belkom