Arthur Harms (51) is een echt gevoelsmens. Bij het inrichten van zijn huis vertrouwt hij dan ook vooral op zijn intuïtie. Samen met zijn man Stefan (57) woont Arthur in een ruim appartement in het Modekwartier in Arnhem. Het appartement naast hun woning is ook van het stel, maar is ingericht als Bed & Breakfast. Als interieurstylist probeert Arthur het gevoel van zijn klanten te laten spreken om zo tot het perfecte interieur te komen.

Modekwartier

Het Modekwartier is een gebied in de Arnhemse wijk Klarendal en omvat een drietal lange straten. Het wijkje draagt deze naam, omdat er enorm veel boetiekjes en tientallen bedrijven op het gebied van mode en design zijn gevestigd. De straat waar Arthur en zijn man wonen, geeft niet echt een gevoel van stijl of glamour. Hun huis ligt pal tegenover de spoorlijn. Binnenshuis is het verrassend genoeg compleet geruisloos en waan ik me in een totaal andere wereld. Dit is precies wat Arthur wilde bereiken. ,,Mijn huis is in contrast met de omgeving. Het is eigenlijk een soort sprookjeswereld midden in de stad. Daar houd ik van’’, vertelt hij.

Huis inrichten

Gevoelsinrichting

Op de vraag hoe hij zijn persoonlijke stijl zou omschrijven, heeft Arthur niet meteen een antwoord paraat. Dat is ook niet zo gek, want de inrichting van het huis, de tuin en de naastgelegen B&B, zijn bijna niet met elkaar te vergelijken. Uiteindelijk komt Arthur met de term ‘gevoelsinrichting’ op de proppen. ,,Ik ga echt op mijn gevoel af wanneer ik bezig ben met het inrichten en herinrichten van mijn huis’’, legt hij uit. ,,Ik heb markten en kringloopwinkels afgestruind en soms vind ik zelfs iets op straat. Als het mijn gevoel maar aanspreekt.’’

Anderen lezen ook:  LandIdee Digitaal

Binnenkijken in Arnhem

Gefascineerd door inrichten

Arthur heeft altijd in de gezondheidszorg gewerkt en hield zich daarnaast bezig met kunst en interieurstyling. Momenteel ligt de focus op het laatste. ,,Ik ben altijd al gefascineerd geweest door inrichten’’, vertelt hij. ,,Als kind maakte ik in mijn kamer bijvoorbeeld al een open haard van kartonnen dozen. Ik wilde deze ook echt in de praktijk gaan gebruiken en aansteken, maar gelukkig is dit plannetje door mijn ouders verijdeld’’, grapt hij.

Huis inrichten : handige tips en tricks

Groen motto

Een  constante factor in het huis van Arthur en Stefan is groen. Hun groene motto lijkt wel ‘hoe meer, hoe beter’. Grote varens en onder andere een Monstera en een bananenplant sieren de woonkamer. Hetzelfde geldt voor de tuin, die overigens verrassend groot is voor een stadstuin.

Binnenkijken in Arnhem

Uit de context

Arthur vindt het  leuk om voorwerpen uit hun eigen context te halen of ze een andere bestemming te geven. Een voorbeeld hiervan is een kast vol Delfts blauw servies. Er staan tientallen theepotten en bijna ontelbaar veel schoteltjes, kopjes en kommetjes. Toch is geen een van deze kopjes ooit gebruikt waar ze voor bedoeld zijn. Nee, dit servies is puur en alleen decoratief. Om het tafereel af te maken, staat er bovenop de kast een grote pauw, die met zijn imposante veren en blauwkleurige lijf perfect binnen het geheel past.

Lees het hele verhaal en bekijk álle inspirerende foto’s in LandIdee juli-augustus 2019

Tekst: Val Caris
Foto’s: Henny van Belkom