Koken

IJsblokjes met eetbare bloemen

Een leuk en supermakkelijk ideetje voor mooie ijsblokjes met een subtiel smaakje: vries in je ijsblokjes een eetbaar bloemetje mee, zoals de mooie blauwe sterretjes van Borago (komkommerkruid).

Een verrassend en smakelijk idee is maken van ijsblokjes met eetbare bloemen. Doe een laagje water in het ijsklontjeslaatje, leg er per vakje een bloemetje in en vul het laatje verder met water. Daarna invriezen zoals je altijd doet.
Je kunt eetbare bloempjes of kruidenblaadjes gebruiken die een beetje stevig zijn en niet al te overheersend smaken, zoals:

• De mooie blauwe bloempjes van het komkommerkruid (Borago) zijn perfect, zo krijg je ijsblokjes met aantrekkelijke blauwe sterretjes. Borago heeft een zachte smaak en past bij veel drankjes.

• Bloempjes van andere keukenkruiden zijn ook goed te gebruiken.

• Voor ijsthee kun je ook blaadjes van citroenmelisse of munt gebruiken. Citroenmelisse smaakt ook goed bij een frisse cocktail.

 

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago