Een leuk en supermakkelijk ideetje voor mooie ijsblokjes met een subtiel smaakje: vries in je ijsblokjes een eetbaar bloemetje mee, zoals de mooie blauwe sterretjes van Borago (komkommerkruid).
Een verrassend en smakelijk idee is maken van ijsblokjes met eetbare bloemen. Doe een laagje water in het ijsklontjeslaatje, leg er per vakje een bloemetje in en vul het laatje verder met water. Daarna invriezen zoals je altijd doet.
Je kunt eetbare bloempjes of kruidenblaadjes gebruiken die een beetje stevig zijn en niet al te overheersend smaken, zoals:
• De mooie blauwe bloempjes van het komkommerkruid (Borago) zijn perfect, zo krijg je ijsblokjes met aantrekkelijke blauwe sterretjes. Borago heeft een zachte smaak en past bij veel drankjes.
• Bloempjes van andere keukenkruiden zijn ook goed te gebruiken.
• Voor ijsthee kun je ook blaadjes van citroenmelisse of munt gebruiken. Citroenmelisse smaakt ook goed bij een frisse cocktail.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…