Een leuk en supermakkelijk ideetje voor mooie ijsblokjes met een subtiel smaakje: vries in je ijsblokjes een eetbaar bloemetje mee, zoals de mooie blauwe sterretjes van Borago (komkommerkruid).
Een verrassend en smakelijk idee is maken van ijsblokjes met eetbare bloemen. Doe een laagje water in het ijsklontjeslaatje, leg er per vakje een bloemetje in en vul het laatje verder met water. Daarna invriezen zoals je altijd doet.
Je kunt eetbare bloempjes of kruidenblaadjes gebruiken die een beetje stevig zijn en niet al te overheersend smaken, zoals:
• De mooie blauwe bloempjes van het komkommerkruid (Borago) zijn perfect, zo krijg je ijsblokjes met aantrekkelijke blauwe sterretjes. Borago heeft een zachte smaak en past bij veel drankjes.
• Bloempjes van andere keukenkruiden zijn ook goed te gebruiken.
• Voor ijsthee kun je ook blaadjes van citroenmelisse of munt gebruiken. Citroenmelisse smaakt ook goed bij een frisse cocktail.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…