Schoonmaken met producten uit de natuur? Ja, natuurlijk! Maak bijvoorbeeld je spoelbak schoon met rozemarijn, een grillrooster met koffieprut en laat je houten tafel weer sprankelen met citroenolie!

Sprankelend hout met citroenolie
Een kopje olijfolie met een half maatje (circa 1 cl) citroensap, kan dienen als schoonmaakmiddel voor je houten tafel en stoelen. Tegelijkertijd is het ook goed als onderhoudsmiddel. De citroen zorgt voor het frisse geurtje en de olijfolie beschermt het hout!

Schoonmaken met rozemarijn

Ontsmetten met rozemarijn
Voor het ontsmetten van de spoelbak is rozemarijn een natuurlijk alternatief voor agressieve chemische middelen. Breng vijf of zes rozemarijntakjes in 150 ml water aan de kook en laat dit tien minuten trekken. Giet het aftreksel af, meng het met een beetje afwasmiddel en desinfecteer de spoelbak; rozemarijn heeft namelijk een antibacteriƫle werking. De bak is weer fris en schoon.

koffieprut

Goed onderhouden
Een grillrooster maak je met koffieprut zo schoon. De prut is namelijk niet alleen een effectief schuurmiddel, maar bevat ook wat olie. Het rooster wordt dus mooi schoon en meteen goed onderhouden.

 

Anderen lezen ook:  Zout doodt bacteriĆ«n en schimmels in badsponzen