Katten houden van een warm en comfortabel plekje. Het liefst luieren ze lekker op de bank of slapen ze op een zachte plaid. Op hun favoriete ligplekjes kunnen veel kattenharen achterblijven, maar met deze tips maak je dat  in een oogwenk weer schoon.

Ben je ook zo dol op katten, maar iets minder blij met de kattenharen die achterblijven op je kleding, bank of vloerkleed? Gelukkig bestaan er verschillende manieren om die haren relatief snel weg te krijgen.

Lees ook: Tips bij het verharen van katten

Kattenharen weghalen met latex

Stofzuigen is prima, maar er zijn alternatieven. Een van de toverwoorden is rubber oftewel latex. De haren blijven hier namelijk aan ‘kleven’.

Wil je een groot oppervlak behandelen, zoals vloerbedekking of een zitbank, dan kun je daar eenvoudig een rubberen raamwisser overheen halen. Voor kleding is het gebruik van rubberen huishoudhandschoenen handig: trek ze aan en strijk met je handen over de kleding. Zo ben je die lastige kattenharen weer snel kwijt!

kat op kussen

Houten schuurblokje

Met een zelfgemaakt houten schuurblokje kun je eenvoudig kattenharen weghalen.

Wat heb je nodig?

  • Een houten blokje
  • Wat schuurpapier

Zo gebruik je het:

Knip vlakken ter grote van het blokje hout uit het schuurpapier. Besmeer om de beurt de kanten van het blokje hout met houtlijm. Beplak steeds een kant met een stuk schuurpapier.

Strijk met het blokje over het tapijt, et voilà, de kattenharen komen eenvoudig los. Let op, het schuurpapieren houten blokje is niet geschikt voor iedere stof. Je bank beschadig je er bijvoorbeeld zo mee. Gebruik het om schade te voorkomen alleen voor je tapijt.

Anderen lezen ook:  Schoonmaaktips natuurlijke producten

Natuurlijk kun je deze manieren om kattenharen te verwijderen ook gebruiken om hondenharen weg te halen.

Wist je dat een kat maar liefst 20 wervels heeft in zijn staart? En dat hij gemiddeld 16 uur per dag ligt, maar niet echt slaapt? Meer weetjes vind je hier!

De links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links.