Katten houden van een warm en comfortabel plekje. Het liefst luieren ze lekker op de bank of slapen ze op een zachte plaid. Op hun favoriete ligplekjes kunnen veel kattenharen achterblijven, maar met deze tips maak je dat  in een oogwenk weer schoon.

Ben je ook zo dol op katten, maar iets minder blij met de kattenharen die achterblijven op je kleding, bank of vloerkleed? Gelukkig bestaan er verschillende manieren om die haren relatief snel weg te krijgen.
Stofzuigen is prima, maar er zijn alternatieven. Een van de toverwoorden is rubber oftewel latex. Kattenharen blijven hier namelijk aan ‘kleven’.

kat op kussen

Wil je een groot oppervlak behandelen, zoals vloerbedekking of een zitbank, dan kun je daar eenvoudig een rubberen raamwisser overheen halen. Voor kleding is het gebruik van rubberen huishoudhandschoenen handig: trek ze aan en strijk met je handen over de kleding. Zo ben je die lastige kattenharen weer snel kwijt!

Wist je dat een kat maar liefst 20 wervels heeft in zijn staart? En dat hij gemiddeld 16 uur per dag ligt, maar niet echt slaapt? Meer weetjes vind je hier!