Wie kent het niet: krasjes op glazen tafels of vervelende vlekken op marmer. Met deze handige (huis)schuurmiddeltjes zijn de vlekken zo verholpen en glanst je interieur als nooit tevoren.

Tandpaste als schuurmiddeltje
Tandpasta is niet alleen goed voor je tanden: ook je interieur knapt er van op! Oppervlakkige krasjes in glazen tafels, ramen of kunststof kun je er bijvoorbeeld goed mee behandelen. Dit komt omdat tandpasta het effect heeft van fijn schuurpapier. De pasta bevat namelijk heel fijne slijpmiddelen, die de gevoelige vlakken glad maken. Breng de tandpasta op een zachte doek aan en wrijf heel voorzichtig over de krassen. Verwijder de pasta vervolgens met schoon water.

Nat schuurpapier voor marmer
Bladen van marmer zijn heel kwetsbaar: als je bijvoorbeeld een bloempot zonder onderzetter op zo’n blad zet, kun je snel lelijke kringen en vlekken krijgen. Ook schoonmaakmiddelen die zuur bevatten (bijvoorbeeld op basis van azijn) kunnen vlekken veroorzaken. Je kunt deze wegkrijgen als je ze polijst met nat schuurpapier (minstens korrel 320) en veel water. Behandel met boenwas na en je marmeren blad glanst weer als nieuw.