Waarschijnlijk wist je wel dat citrusvruchten gezond zijn, maar wist je ook dat je een citroen als beautyproduct kan gebruiken? Maak bijvoorbeeld eens een citroen-honing-gezichtsmasker, een vingerbadje of een citrus-voetcrème!

hazelnootmasker

Citroen-honing-gezichtsmasker

Halveer 1 onbespoten citroen en pers het sap uit. Roer 1 el honing en 2 el olijfolie voorzichtig door het citroensap. Doe 250 g magere kwark bij het honing-oliemengsel, roer alles tot een glad papje en breng dit gelijkmatig aan op het gezicht. Laat het masker 10 minuten inwerken en verwijder het vervolgens met lauwwarm water.

citroen

Citroen als beautyproduct voor je nagels

Maak een badje voor je handen. Meng ricinus- en olijfolie in een verhouding van 1:1 en voeg wat citroensap toe. Dompel de vingers ongeveer 10 minuten in het badje. Herhaal deze behandeling regelmatig voor een optimale verzorging en versterking van de vingernagels.

voetenbad met kamille

Citrus-voetcrème

Deze crème maakt je huid lekker zacht en helpt zware en vermoeide voeten te ontspannen. Verwarm 60 g cacaoboter en roer er 10 druppels citroensap door. Smeer de voeten dik in met de crème, trek katoenen sokken aan en laat het mengsel gedurende de nacht inwerken.

Probeer ook eens deze natuurlijke beautyproducten: