Hop-thee is lekker, werkt rustgevend en geeft je kracht! Probeer het zelf en maak je eigen hop-thee met deze ingedriënten.

Ingrediënten hop-thee

  • 50 g hopbellen
  • 100 g blad van vrouwenmantel
  • 50 g salieblad
  • 50 g walnootblad
  • 50 g meidoorn-bloemen
  • 30 g lavendelbloemen
  • 30 g rozenbloemblaadjes
  • 50 g sint-janskruid

Zorg ervoor dat alle bladeren en bloemen gedroogd zijn voordat je de hop-thee gaat maken.

Zo maak je zelf hop-thee

Meng alle ingrediënten in een grote kom en zet thee met dit mengsel. Zo simpel is het om hop-thee zelf te maken. Als je dagelijks 2 tot 4 koppen drinkt, helpt dat je om heerlijk te ontspannen en kalmeren. Ga uit van 1 el kruiden per kop.

Bevalt de hop-thee? Probeer dan ook eens:

Hop-melk

Verhit 2 tl hopbellen met 200 ml melk, laat dit 7 minuten trekken en zeef het aftreksel. Zoet de melk met honing. Kalmeert de zenuwen en helpt om in slaap te komen.

Of Hop-zout

Trek 20 verse hopbellen uit elkaar, doe ze samen met 100 g grof zeezout in een vijzel en maak het mengsel fijn. Bewaar het zout in een goed afsluitbare pot.

Wat is hop?

Hop is een plant uit de hennepfamilie die ook in Nederland en België in het wild voorkomt. Waarschijnlijk komt hop oorspronkelijk uit China en overleeft het van nature het best in de gematigde en koude zone van het noordelijk halfrond. Maar doordat het wordt gebruikt voor de bierproductie, wordt hop nu eigenlijk over heel de wereld verbouwd. Ook in warmere gebieden, zoals Zuid-Amerika, Zuid-Afrika en Australië.

Hop is dus een van de bestanddelen van bier en eigenlijk is het plantje hiervoor ook wel het meest bekend. Voorheen werd het gebruikt als conserveermiddel, maar tegenwoordig wordt het vooral toegevoegd zodat het bier de bittere smaak krijgt. Deze smaak wordt gerealiseerd door zogeheten alfa- en betazuren die in hop zitten. Deze zuren zijn op zichzelf niet bitter, maar doordat bierbrouwers de hop koken, krijgen deze zuren een bittere smaak.

Wil je zelf hop in je tuin? Kijk hier voor meer informatie.

admin

Share
Published by
admin
Tags: thee

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago