Hollandaisesaus kennen we natuurlijk als ‘begeleider’ van asperges. Maar de romige saus is ook een onmisbaar ingrediënt bij Eggs benedict. Hoe je de saus maakt? Zo:
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eierdooiers
scheutje witte wijn
150-200 g gesmolten boter
zout
citroensap
Bereiding hollandaisesaus
Allereerst worden de eierdooiers met een scheutje witte wijn in een stalen kom goed door elkaar geroerd.
Daarna wordt de saus au bain-marie verder afgewerkt. Vul hiervoor een pan met ongeveer twee centimeter water en wacht tot het water kookt. Plaats dan de kom zo op de pan, dat hij niet met het water maar alleen met de stoom in aanraking komt.
Begin nu met een fijne garde stevig en gelijkmatig te kloppen. Let hierbij heel goed op de temperatuur; als het mengsel te heet wordt, gaat het ei namelijk stollen en dat is niet de bedoeling.
Voeg nu langzaam de gesmolten boter toe en blijf kloppen. Ook hierbij speelt de temperatuur een belangrijke rol. De gesmolten boter moet al een beetje afgekoeld zijn, zodat ook hierdoor het ei niet gaat stollen.
Als de saus een gelijkmatige smeuïge consistentie heeft, breng je hem met zout en citroensap op smaak.
Lekker met asperges, gekookte aardappelen, een moot zalm en gesnipperde bieslook of over een gepocheerd ei op toast!
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…