Categories: ReceptenTaart & Cake

Stroopwafeltaart

Heb je zin in iets romigs maar ook iets waar je echt je tanden in kunt zetten? Deze stroopwafeltjestaart biedt uitkomst. De combinatie van de zoete romige roomkaas met slagroom en de harde bite van de stroopwafels is heerlijk. En daarnaast is de taart zo gemaakt.

Voor 1 springvorm (circa 22 cm)

Je kunt een bestaande biscuitbodem kopen, maar hem zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.

Ingrediënten voor de bodem van de stroopwafeltjestaart:
 2 eieren
60 gr suiker
zakje ( 8 gr) vanillesuiker
snufje zout
40 gr bloem
20 gr maizena
Bereiding bodem:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Besmeer de vorm met boter ( bestuif eventueel met wat extra bloem)
Het deeg:
Splits de eieren, klop de dooiers met de suiker en het zout luchtig.
Zeef de bloem en de maïzena en roer deze door de eierdooiermassa.
Klop de eiwitten stijf. Leg het dooiermengsel op het stijfgeslagen eiwit en schep alles voorzichtig door elkaar heen.
Doe het mengsel in de bakvorm.
Bak de biscuitbodem in een voorverwarmde oven ( 200 graden) in 20 minuten lichtbruin.
Haal de bodem uit de vorm en laat deze uitdampen en koud worden.

Ingrediënten voor de vulling van de stroopwafeltaart:
400 gram zachte roomkaas (Bijvoorbeeld Monchou)
1,5 pak stroopwafels
1 pak kleine stroopwafeltjes
40 gram basterdsuiker
400 tot 500-ml slagroom
2 zakjes klopfix
Bereiding:
Hak of snijd de (grote) stroopwafels in kleine stukjes. Ongeveer anderhalf pak.
Klop de slagroom en de klopfix stijf.
Voeg hier de roomkaas, basterdsuiker en vanillesuiker aan toe. Klop alles goed door elkaar heen. Voeg naar smaak eventueel nog wat suiker toe. Hierna voeg je de stroopwafelsstukken toe aan het mengsel. Roer het door elkaar en je taart is al bijna klaar.
Giet het mengsel over de bodem. (Zorg dat de randen van de bakvorm goed ingevet zijn met boter.)
Met de kleine stroopwafels garneer je de taart naar eigen smaak en creatief inzicht.
Laat hem ongeveer een uurtje opstijven in de koelkast et voilà. Laat de visite maar komen! Of geniet er natuurlijk lekker zelf van.

Eigenlijk is deze taart een variatie op de klassieke MonChoutaart met een Bastogne bodem en decoratieve kersen. Deze deed én doet het altijd goed op een verjaardag. Naast deze taart kun je nu dus een keer wat anders presenteren aan je gasten: De stroopwafeltjestaart. Gegarandeerd dat je geen stukje overhoudt. Vergeet daarom tussen het bakken door niet af en toe te proeven van de heerlijke mix van smaken.

Variatie op de stroopwafeltaart
Houd je niet van stroopwafels? Gebruik dan in plaats van stroopwafels: bokkenpootjes, oreokoekjes of je andere lievelingskoekjes!

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfeest

Recent Posts

Vijftig tinten groen: zo richt je een botanisch interieur in

Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…

5 dagen ago

Een houten carport die past bij je tuin: Tips en trends voor een natuurlijk geheel

Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…

2 weken ago

Maai met gemak, zo kies je de juiste machine voor jouw gazon

Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…

2 weken ago

Win tickets voor de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt | 21 t/m 24 augustus

Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…

4 weken ago

10x de natuur in juli en augustus

In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…

1 maand ago

Voordelig verzekerd: zo vind je de goedkoopste polis voor je huis

Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…

1 maand ago