‘De maaltijdsalade is als een vriend die het beste met je voorheeft’, schrijft auteur Sophie Dupuis-Gaulier in het voorwoord van haar boek Maaltijdsalades. Of je nu alleen eet of in gezelschap, in de zomer of winter: een maaltijdsalade kun je altijd zo samenstellen dat het een complete, evenwichtige gezonde én heerlijke maaltijd is. Geniet samen met ons van een ‘voorproefje’ uit dit boek met deze heerlijke maaltijdsalade: tartaar van eend met ananas, hazelnoten en munt.
Dit recept is geschikt voor 4 personen – (voor)bereiden: 15 min.
Voor de vinaigrette
Snijd het vet van de eendenborst en snijd het in blokjes.
Verhit een droge koekenpan en en bak de vetblokjes knapperig.
Snijd het vlees in heel in kleine blokjes.
Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes.
Was en droog de sla.
Hak de hazelnoten grof.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd de meeste fijn.
Klop voor de vinaigrette de hazelnootolie met de sojasaus en wat peper tot een homogene saus.
Meng alle salade-ingrediënten in een schaal en besprenkel met de vinaigrette.
Boek Maaltijdsalades
Auteur Sophie Dupuis-Gaulier
Prijs € 22,50
ISBN 978 94 6250 217 8
Uitgever Forte Culinair
Meer recepten uit dit smakelijke boek vindt je in LandIdee augustus-september.
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…