‘De maaltijdsalade is als een vriend die het beste met je voorheeft’, schrijft auteur Sophie Dupuis-Gaulier in het voorwoord van haar boek Maaltijdsalades. Of je nu alleen eet of in gezelschap, in de zomer of winter: een maaltijdsalade kun je altijd zo samenstellen dat het een complete, evenwichtige gezonde én heerlijke maaltijd is. Geniet samen met ons van een ‘voorproefje’ uit dit boek met deze heerlijke maaltijdsalade: tartaar van eend met ananas, hazelnoten en munt.
Dit recept is geschikt voor 4 personen – (voor)bereiden: 15 min.
Voor de vinaigrette
Snijd het vet van de eendenborst en snijd het in blokjes.
Verhit een droge koekenpan en en bak de vetblokjes knapperig.
Snijd het vlees in heel in kleine blokjes.
Schil de ananas en snijd hem in kleine blokjes.
Was en droog de sla.
Hak de hazelnoten grof.
Pluk de blaadjes van de munt en snijd de meeste fijn.
Klop voor de vinaigrette de hazelnootolie met de sojasaus en wat peper tot een homogene saus.
Meng alle salade-ingrediënten in een schaal en besprenkel met de vinaigrette.
Boek Maaltijdsalades
Auteur Sophie Dupuis-Gaulier
Prijs € 22,50
ISBN 978 94 6250 217 8
Uitgever Forte Culinair
Meer recepten uit dit smakelijke boek vindt je in LandIdee augustus-september.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…