Recepten

Heerlijke glutenvrije taarten in de kerstspecial

Verwen je gasten deze kerst met een heerlijke, zelfgebakken taart. Laat je inspireren door de twee recepten van Marike Bol, oprichter van Oh My Pie! De taarten zijn glutenvrij, wat maakt dat ze ook voor mensen met een glutenallergie een feestje zijn om te eten. Daarnaast zijn de taarten ook nog eens geweldig om te zien, haast zonde om hier je mes in te steken!

Wat je nodig hebt voor de Bounty en Berry Pie

Voor de bodem 240 g kikkererwten (uitgelekt), 1 banaan, 50 g kokosrasp, 5 ontpitte medjoul dadels, 2 el agavesiroop, 3 el cacao, 1 el kaneel, 3 el noten, 3 el pompoenpitten
Voor de vulling 400 g kokosyoghurt, 3 el agavesiroop, 5 blaadjes gelatine, scheutje citroensap, 1 tl xanthaangom
Voor de topping 250 g bosvruchten, 1 el sinaasappelsap, 2 blaadjes gelatine

De bereiding van deze taart vind je in de kerstspecial

Ingrediënten voor Rosa’s Apple Pie Cheesecake

Voor de bodem 75 g amandelmeel, 75 g (glutenvrije) havervlokken, 5 ontpitte medjoul dadels, 2 tl kaneel, 1 el kokosolie
Voor de amandelspijs 4 ontpitte medjoul dadels, 80 g amandelen of amandelmeel, 2 el sap en rasp van een sinaasappel
Voor de vanillelaag 800 g yoghurt naar keuze, 8 blaadjes gelatine, 4 el agavesiroop, scheutje citroensap, 1 tl vanillearoma of poeder Voor de toplaag 3 elstar appels, 1 el kokosolie, 1 tl kaneel of speculaaskruiden, scheutje citroensap, 1 el kokosbloesemsuiker

Ook de bereiding van deze taart vind je in de kerstspecial

Over Marike en Oh My Pie!

Nadat de diagnose coeliakie was gesteld begon de zoektocht voor Marike. Naar een nieuwe way of life, maar zo bleek later, ook naar een begin van een nieuw hoofdstuk in haar leven.

Bakken zonder tarwe

Marike begon met een website vol glutenvrije recepten en tips. Inmiddels heeft zij twee kookboeken uitgebracht. Het eerste boek staat vol recepten zonder gluten, lactose en geraffineerde suikers. Het twee boek, ‘Bakken zonder tarwe’, is een ontdekkingsreis langs bijzondere meelsoorten. Het is een boek vol die-wil-je-gelijk-maken-recepten, met tarwe- en glutenvrije tips & tricks. Marike Bol bewijst dat gluten-, tarwe- en lactosevrij geen straf hoeft te zijn, integendeel zelfs… De Oh My Pie! recepten verbinden mensen, met (maar zeker ook zonder) voedselallergie.

lisa

Share
Published by
lisa

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago