Heerlijke gerechten met vers geoogste pruimen

In de nazomer is het tijd om te oogsten. De pruimen mogen dus eindelijk van de bomen. In de sappige vruchten zit de kracht van de zomerzon opgeslagen. Nu is het tijd om van dat resultaat te genieten. Met pruimen kun je alle kanten op.

Pruimen zijn er in ontzettend veel verschillende vormen, kleuren, maten en smaken. Er zijn ook veel verschillende benamingen en dat leidt nog wel eens tot verwarring. Kwetsen en kleine ronde mirabellen zijn bijvoorbeeld ook een soort pruimen.

Verse pruimen
Als je een hele rijke oogst hebt, kun je pruimen drogen of tijdelijk opslaan in de diepvries. Maar de verse vruchten zijn natuurlijk het lekkerst. Ze bevatten veel gezonde stoffen, waaronder de vitamines A,B,C en E en verschillende mineralen.

Keukentoppers
In LandIdee augustus-september lees je meer over de roemrijke geschiedenis van de pruim. Ook vind je daarin negen heerlijke recepten met pruimen:
– Pruimencrumble
– Pruimentaart
– Broodrol met pruimen en pancetta
– Zelfgemaakte kwetsenjam
– Hertenschnitzel met pruimensaus
– Pruimen in een spekjasje
– Kip met een vulling van pruim
– Kalfsragout met mirabellen
– Mirabellentaart

admin

Share
Published by
admin
Tags: fruit

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago