Postelein is gemakkelijk te telen en zeer vitaminerijk. De dikvlezige blaadjes van dit eenjarige plantje, dat je vanaf half mei tot eind augustus kunt zaaien, hebben een licht zure en zoute smaak en zijn heerlijk in een zomerse salade.
Al drie tot zes weken na het zaaien zijn de blaadjes te oogsten. Als je steeds een beetje zaait – in de volle grond of in potten – kun je de hele zomer door postelein eten. Zaai breed uit op een warme, beschutte plek en liefst op humeuze, vochthoudende en niet te zware grond.
Meerdere keren oogsten
Als je bij het oogsten de blaadjes niet te kort afsnijdt, groeien de plantjes weer aan waardoor je nog een keer kunt oogsten. Postelein kun je rauw of gekookt eten. Je moet deze groente vers eten, want hij is niet lang houdbaar.
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…