Van bankhangen of de hele dag stilzitten achter de computer wordt niemand fitter en onze gezondheid gaat natuurlijk boven alles. Uiteraard hebben we niet allemaal een loopband of een hometrainer in huis staan, maar er zijn genoeg oefeningen die je zonder of met weinig apparatuur kunt doen. Thuis fit blijven kan eenvoudig met deze tips.

1 Ga touwtje springen

We kennen het wel van vroeger op het schoolplein: touwtje springen. Ook voor volwassenen is dit een laagdrempelige oefening om effectief
thuis fit te blijven. De zeer intensieve oefening is te vergelijken met joggen en fietsen, alleen bij touwtje springen train je zelfs nog meer spieren.

2 Thuis fit blijven met een krukje

Je hebt niet meer nodig dan een laag keukenkrukje of een traptrede. Tijdens een step up stap je eerst met je linkervoet op de verhoging en
dan zet je je rechtervoet ernaast. Vervolgens stap je van de verhoging af. Herhaal dit in vlot tempo en je zult merken dat je vooral je kuiten, je hamstrings en de voorkant van je bovenbenen traint.

3 Rugspieren trainen

Thuis fit blijven en tegelijkertijd je spieren trainen? Dat kan. Ga op een matje liggen met je buik op de grond. Leg je handen op je rug en kom een klein stukje omhoog met je bovenlichaam. Laat jezelf vervolgens weer rustig zakken. Herhaal deze oefening. Let op dat je goed inademt als je omhoog gaat en uitademt als je zakt.

4 Dippen

Voor deze oefening heb je een stoel of lage tafel nodig. Plaats je handen op de rand en houd je armen gestrekt. Zorg dat je je billen voor het zitvlak houdt. Laat je lichaam richting de grond zakken (dippen) door je armen te buigen. Duw jezelf vervolgens weer omhoog. Herhaal deze oefening.

Anderen lezen ook:  Hop: voor rust en kracht

Beweeg je genoeg, maar voel je toch nog futloos? Bekijk dan onze tips voor een fit gevoel.

LandIdee nieuwsbrief

De links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links.