Op extreem hete dagen snakken we allemaal naar wat verkoeling. Je kan natuurlijk het zwembad induiken of jezelf verstoppen in de koelkast, maar je kan ook een citroen gebruiken! Als drankje helpt het tegen dorst en het sap helpt je haar beschermen.

citroensap met honing

1. Citroensap tegen dorst

Vers citroensap is op warme zomers dagen een goede dorstlesser, maar volgens veel mensen wel ontzettend zuur! Gelukkig kun je citroen op veel manieren gebruiken. Maak eens een verfrissende citroendrank, een simpel recept dat gemakkelijk aan ieders smaak is aan te passen.

Een kan verfrissende citroendrank is heel eenvoudig te maken. Gebruik gekoeld water (uit de koelkast) waar je vers geperst citroensap aan toevoegt, zoveel als je lekker vindt. Doe er tot slot flink wat tinkelende ijsblokjes in.

Vind je het resultaat nog een beetje te zuur, zoet de limonade dan met wat honing of siroop. Maar ook weer niet teveel, want dan is het dorstlessende effect weg. Je kunt er naar wens nog wat schijfjes citroen of limoen in doen, dat ziet er meteen feestelijk uit.

citroen

2. Thee tegen hitte

Als je citroen met koud water niet lekker vindt, kun je ook wat citroensap toevoegen aan je thee. Thee is zonder citroen ook al een goede dorstlesser. En ja, juist op warme dagen is thee drinken goed voor je. Doordat je iets warms drinkt, geef je je hersenen een seintje dat je lichaam afgekoeld moet worden. Daardoor krijg je het als iets minder warm.

Haar wassen

3. Citroen als bescherming voor je haren

Door langdurige blootstelling aan de zon en warmte wordt haar droog en breekt het makkelijker. Om dat te voorkomen kun je zelf een haarkuur met citroen doen. Je haar wordt er bovendien lekker zacht van.

Anderen lezen ook:  Thee tegen hoesten

Meng voor de kuur drie theelepels tarwekiemolie, twee eetlepels room en een theelepel citroensap in je pas gewassen (nat) haar. Laat het mengsel een kwartier intrekken en was je haren daarna met een milde shampoo.

Door deze behandeling sluiten de haarschubben, waardoor je haar mooi glanst. Gebruik het mengsel niet te vaak, want het zuur van het citroensap kan je haar dan beschadigen.

Wil je je huid eens goed verwennen? Probeer dan eens deze beautybehandelingen met citroen.

LandIdee nieuwsbrief