In de zomer zijn we het liefst zo veel mogelijk buiten om van de zon te genieten. Maar door de hitte verliezen we veel vocht en de zonnestralen kunnen huid en haar beschadigen. Daarom is het belangrijk om op warme dagen je lichaam voldoende te koelen. Hier vind je drie tips om je lichaam en haar te verzorgen.

Neem een lauwwarme douche:
Bij warm weer is het verleidelijk om een zo koud mogelijke douche te nemen. In plaats van een ijskoude douche is het beter om een lauwwarme douche te nemen om je lichaam te koelen. Het lichaam moet bij hoge temperaturen hard werken om alle functies in balans te houden. Wanneer je een ijskoude douche neemt dan schrikt je lichaam alleen maar en ga je nog meer zweten.

Geef je haar een kuur:
Net zoals je huid reageert ook je haar op warmte. Door een lange blootstelling aan hitte wordt je haar droog en broos en breekt het sneller. Geef je haar daarom een lekker verzorgende kuur. Masseer een mengsel van 3 tl tarwekiemolie, 2 el room en 1 tl citroensap in pas gewassen, nat haar en laat het mengsel 15 minuten intrekken. Was het vervolgens met een milde shampoo en spoel alles goed uit. Je haar zal heerlijk zacht aanvoelen.

Je lichaam van binnen afkoelen:
Door het zweten kan je kleding als snel plakkerig aanvoelen en kun je ‘s nachts minder goed slapen. Een kopje saliethee kan dan helpen. Dit kruid zorgt ervoor dat de bloedvaten in de huid samentrekken waardoor het zweten aanzienlijk wordt verminderd. Drink daarom twee kopjes voor het slapen gaan. Giet hiervoor 250 ml kokend water bij 1 el salieblad en laat de thee 10 minuten trekken.

Anderen lezen ook:  Voetbad met kamille

Is het in huis erg warm? Lees dan deze tips om je woning energiezuinig te koelen!