Natuurlijke middeltjes en wat proactieve maatregelen kunnen je enorm helpen om van je hoofdpijn af te komen. Lees deze tips bij hoofdpijn.

Augurken

Je zou het niet zo snel verwachten, maar augurken zijn super gezond. En verrassend genoeg passen ze dus perfect in dit lijst met tips bij hoofdpijn. De goede bacteriën in augurken maken het cortisolhormoon aan, wat stress verlagend werkt. En, hoe minder stress, hoe minder kans op hoofdpijn.

Pepermunt

Pepermunt kun je gewoon in je eigen achtertuin laten groeien. Het komt bij allerlei kwaaltjes van pas. Masseer bij hoofdpijn een druppeltje pepermuntolie vermengd met amandelolie op je slapen, nek en voorhoofd. Je spieren zullen zich zo ontspannen. Let op: pure pepermuntolie kan huidirritaties veroorzaken, vermeng het daarom met een geurloze olie zoals amandelolie. Pepermunt helpt trouwens ook tegen hooikoorts.

Amandelen, bananen, watermeloen

Eet als je hoofdpijn hebt een handje amandelen. Deze gezonde noten zitten vol stofjes die hoofdpijn verminderen, waaronder magnesium, dat de spieren ontspant. Bananen bevatten net als amandelen ook magnesium, en ze bevatten veel kalium, dat ook helpt tegen hoofdpijn. Watermeloen is trouwens ook een bron van magnesium en kalium.

amandel watermeloen

Adem in, adem uit

Een van de meest basale tips bij hoofdpijn is een goede doorluchting. Voorkom een zuurstoftekort en ventileer dus goed in huis en kantoor. Loop regelmatig een blokje om, dat zorgt voor ontspanning waardoor een opkomende hoofdpijn snel verdwijnt. Bezig met een verfklus? Zet dan goed de ramen open, want verflucht kan hoofdpijn uitlokken. Wist je trouwens dat planten ook een goede werking hebben op het binnenklimaat en dus kunnen helpen je hoofdpijn te verlichten?

Anderen lezen ook:  Tips voor spijsverteringsproblemen

Gooi je haar los

Een strakke knot of staart kunnen zorgen voor hoofdpijn en zouden het bindweefsel op de schedel zelfs kunnen schaden. Ook een haarband kan hoofdpijn uitlokken. Ben je hier gevoelig voor, dan is de oplossing heel simpel: gooi je haar los! Kies voor een leuke speld of bloem in je haar om je kapsel wat feestelijker te maken.

hoofdmassage

(Hoofd)massage

Veel stress? Neem eens een massage. Je voelt de spanning uit je lichaam vloeien en het is goed bij vastzittende nek- en schouderspieren. Uit onderzoek blijkt dat mensen met migraine echt baat hebben bij een massage: wie voor het onderzoek dagelijks werd gemasseerd, had minder hoofdpijn en sliep beter.
Een goed alternatief dat je direct kunt toepassen, is een hoofdmassage: masseer zelf je slapen, nek, voorhoofd en schedel.

Draag een zonnebril

Draag als het zonnig is een zonnebril. Zo bescherm je niet alleen je ogen, maar voorkom je ook dat je voortdurend met je ogen knijpt. Kies wel voor een goede zonnebril: uit Brits onderzoek waarbij achttien verschillende zonnebrillen werden getest, bleek dat veel glazen een verticaalprisma vertonen, dat licht verbuigt. Dit zorgt ervoor dat je, zonder dat je het doorhebt, iets dubbel gaat zien. En dat kan weer tot hoofdpijn leiden.

Test regelmatig je ogen

Als de ogen slechter worden, merk je dat vaak niet of pas na een hele tijd, omdat het zo geleidelijk gaat. Toch kan het een oorzaak zijn van hoofdpijn. Laat daarom af en toe je ogen testen en voorkom onnodig knijpen met je ogen.

Anderen lezen ook:  Thee tegen hoesten

Oogtest

Tips bij hoofdpijn: Veel drinken

We weten allemaal dat voldoende water drinken goed voor je is. Ook hoofdpijn kan veroorzaakt worden door een vochttekort. Voeg eens een handje munt, een kneepje limoen en groene thee toe aan een kan water. Heerlijk verfrissend en het verlicht je hoofdpijn.

Gezonde gember

Gember biedt voor veel klachten een natuurlijk alternatief voor een pijnstiller. Een kopje gemberthee, verse gember door de maaltijd of baksels werkt ook tegen hoofdpijn.  Geen fan van gember? Maak dan thee met citroenmelisse. Dit kruid (dat ook nog eens lekker ruikt) maakt de bloedvaten wijder en verzacht zo bij hoofdpijn.

Natuurlijke producten en huismiddeltjes hebben nog bij veel weer klachten en kwaaltjes een helende werking. Daarnaast zijn sommige middeltjes ook erg handig in het huishouden.

De links naar Bol.com in dit artikel zijn affiliate links.