Categories: HoofdgerechtRecepten

Gevulde selderijschnitzels

Verrassend lekker zijn deze schnitzels van knolselderij, gevuld met ham en kaas. Eet je liever vegetarisch, dan laat je de ham gewoon weg.

Voor 4 personen

Ingrediënten 1 knolselderij (ca. 600 g), zout, peper uit de molen, 4 plakjes ham, 4 plakjes belegen kaas, 50 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, boter om in te bakken

Bereiding Schil de selderij en verdeel hem in acht, ongeveer 1 centimeter dikke, schijven. Blancheer de schijven zo’n 3 minuten in kokend zout water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken en dep ze droog. Kruid met zout en peper. Beleg vier selderijschijven telkens met een plak ham en kaas (vouw ze eventueel om ze aan de vorm van de schijven aan te passen). Leg de resterende vier selderijschijven erbovenop en zet vast met tandenstokers. Wentel de selderijschnitzels eerst in de bloem, haal ze daarna door de geklutste eieren en ten slotte door het paneermeel. Bak ze aan elke kant 2 tot 3 minuten in hete boter tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien op. Een frisse bladsalade smaakt er goed bij.

Bereidingstijd: 30 minuten

Kooktijd: 10 minuten

admin

View Comments

  • Gaan we zeker proberen, hebben nog knolselder in de moestuin staan en dat zal lekker smaken, het water komt mij al in de mond.
    Proficiat met jullie blad,
    Groeten Francis en Ann

Share
Published by
admin
Tags: vegetarisch

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago