Verrassend lekker zijn deze schnitzels van knolselderij, gevuld met ham en kaas. Eet je liever vegetarisch, dan laat je de ham gewoon weg.
Voor 4 personen
Ingrediënten 1 knolselderij (ca. 600 g), zout, peper uit de molen, 4 plakjes ham, 4 plakjes belegen kaas, 50 g bloem, 2 eieren, 100 g paneermeel, boter om in te bakken
Bereiding Schil de selderij en verdeel hem in acht, ongeveer 1 centimeter dikke, schijven. Blancheer de schijven zo’n 3 minuten in kokend zout water. Haal ze uit het water, laat ze schrikken en dep ze droog. Kruid met zout en peper. Beleg vier selderijschijven telkens met een plak ham en kaas (vouw ze eventueel om ze aan de vorm van de schijven aan te passen). Leg de resterende vier selderijschijven erbovenop en zet vast met tandenstokers. Wentel de selderijschnitzels eerst in de bloem, haal ze daarna door de geklutste eieren en ten slotte door het paneermeel. Bak ze aan elke kant 2 tot 3 minuten in hete boter tot ze goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken en dien op. Een frisse bladsalade smaakt er goed bij.
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 10 minuten
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…
View Comments
Gaan we zeker proberen, hebben nog knolselder in de moestuin staan en dat zal lekker smaken, het water komt mij al in de mond.
Proficiat met jullie blad,
Groeten Francis en Ann