Gevulde chocolade paaseieren!

Paaseieren zijn heerlijk, maar hoe leuk is het om je eigen gevulde paaseieren te maken? Niemand kan deze gevulde chocolade paaseieren weerstaan. Leuk voor bij de thee of als toetje na de paasbrunch.

Wat heb je nodig?
6
holle chocolade paaseieren (zo groot als een gemiddeld ei) 
125
milliliter slagroom
2 schepjes basterdsuiker
100 gram roomkaas
Eventueel een zakje klopfix
½ 
jampotje lemon curd 

Voorbereiding:  Zet de beslagkom voordat je begint even vijf minuten in de koelkast. Laat ook de slagroom in de koelkast staan totdat je hem gaat kloppen. Wanneer de slagroom opwarmt wordt het vet in de slagroom te zacht en zou je hem nooit stijf kunnen kloppen.

Zo maak je de gevulde chocolade paaseieren

Slagroom & roomkaas
1 Roer de roomkaas in een apart kommetje of mokje tot een gladde massa. 2 Doe de slagroom met de suiker in een schone koude kom. Klop de slagroom op de hoogste stand met een slagroomklopper, keukenmachine of handmixer. Stop af en toe even om te kijken hoe dik de slagroom is. Als de slagroom een luchtige massa vormt, maar nog net niet dik genoeg is 3 voeg je de roomkaas toe. 4 Roer het geheel met een spatel, lepel of garde door. Zet de kom met de slagroom en roomkaas vervolgens even in de koelkast. Tip! Wil je zeker weten dat de slagroom stijf wordt en blijft? Voeg dan een zakje klopfix toe aan het geheel.

Gevulde chocolade paaseieren
6
Snijd de kopjes van de chocolade eieren eraf.  7 Schep met een klein lepeltje het mengsel van roomkaas en slagroom in de chocolade paaseieren.  8 Maak met een mesje of de achterkant van een lepel een kuiltje in het mengsel van slagroom en roomkaas. 9 Schep met een lepel een schepje lemon curd in dit kuiltje. Houd aan de zijkant een randje wit over, zodat het lijkt alsof het een echt ei is. 10 Serveer de eieren in een eierdopje met een lepeltje. 11 Genieten!

admin

Share
Published by
admin
Tags: Pasen

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago