Recepten

Geroosterde pompoensalade met spinazie en walnoot

Het is de Week zonder Vlees en Zuivel. Dit initiatief is in het leven geroepen om de consumptie van dierlijke producten terug te dringen. Met dit recept voor een geroosterde pompoensalade en spinazie, maak je een heerlijke, veganistische lunch. Zo zet jij alvast de eerste stap richting het minder consumeren van vlees en zuivel!

Dit heb je nodig:

  1. Eén flespompoen, gesneden in stukjes
  2. 250 gram verse spinazie
  3. 200 gram (ongebrande) walnoten
  4. Olijf- of zonnebloemolie
  5. Komijnzaad en rozemarijn naar smaak
  6. 1 el honing
  7. 1 el appelazijn
  8. Schepje mosterd
  9. Plantaardige feta (optioneel)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom olie, komijnzaad en rozemarijn (laat wat over voor de dressing) met de pompoenblokjes. Verdeel gelijkmatig op de bakplaat en rooster 20 minuten. Keer halverwege een keer om.
  2. Hak de walnoten fijn, of gebruik ze heel. Meng de honing, appelazijn, mosterd en de kruiden met 2 el olie in een kom.
  3. Mix de pompoenblokjes met de spinazie, besprenkel met de dressing en voeg de walnoten toe. Garneer met de overige kruiden

Eet smakelijk!

Tips en meer info:

Tip: Wil je extra eiwitten in je geroosterde pompoensalade? Laat een blikje linzen uitlekken en meng door de salade.

Tip: Hou je van kaas? Gebruik dan eens een plantaardige feta.

Meer weten over De Week zonder Vlees en Zuivel? Klik dan hier!

aukeb

Share
Published by
aukeb

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago