Categories: Recepten

Gepocheerde peren als dessert

Bij gepocheerde peren zullen veel mensen aan de traditionele stoofpeertjes denken, maar ook handperen kun je pocheren. Lekker in wijn bijvoorbeeld, wat een smeltend zacht dessertgerecht oplevert. 

Ingrediënten voor 4 personen: 500 ml witte wijn, 200 ml perensap, sap van 1 onbespoten citroen, 3-4 el honing, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 4 peren (bv. ’Williams’ of ’Doyenné du Comice’)

Bereiding gepocheerde peren
Breng de witte wijn samen met perensap, citroensap, honing, kaneelstokje en vanillestokje aan de kook en laat alles 10 minuten op een zacht vuur sudderen. Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Leg ze in het wijnmengsel en pocheer ze 10 minuten op een zacht vuur met het deksel op de pan. Laat alles afkoelen. Verwijder de kruiden en dien de peren met het kookvocht op.
Tip: Garneer eventueel met wat bramen of een bolletje roomijs.

De gepocheerde peren zijn natuurlijk het lekkerst met peren uit eigen tuin. 

Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten

admin

Share
Published by
admin
Tags: dessertperen

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago