Categories: Recepten

Gepocheerde eieren op aardappel-kool-koekjes

Ingrediënten (voor 4 personen)
Voor de koekjes
– 500 g bloemige aardappelen
– zout
– 2 grote savooiekoolbladeren
– 1 sjalotje
– 1 ei
– 1-2 el bloem
– peper
– versgeraspte nootmuskaat
– 3 el bakboter

Voor de eieren
– 4 eieren
– 50 ml azijn

Bereiding
Schil de aardappelen, was ze en kook ze ongeveer 30 minuten in zout water tot ze gaar zijn. Giet ze af, pureer ze en laat uitdampen. Was de koolbladeren en dep ze droog. Verwijder de harde bladnerven en snijd de bladeren in reepjes. Blancheer ze 2-3 minuten in zout water, laat onder de koude kraan schikken en dep goed droog. Pel het sjalotje en hak het fijn. Voeg de snippers samen met de kool, bloem en het ei toe aan de aardappelen en verwerk alles tot een kneedbaar deeg. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Vorm de koekjes van het deeg en bak ze in de boter aan beide kanten in 6 tot 8 minuten goudbruin.

Breng voor de gepocheerde eieren de azijn met een liter water in een kleine pan aan de kook. Breek telkens één ei in een kleine kom of kop en laat dit voorzichtig in het kokende water glijden. Vorm het ei direct met behulp van een eetlepel mooi rond. In het ideale geval is de eierdooier helemaal omhuld met eiwit. Na ongeveer 4 minuten is het eiwit vast en de dooier nog zacht. Schep het ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en laat uitlekken.

Schik de koekjes met de eieren op de borden, kruid met wat zout en peper, garneer met bijvoorbeeld citroen en sla en dien op.

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago