Recepten

Genieten met de gezonde bourgondiër

Jacinta Bokma is een gezonde bourgondiër. Ze kookt vaak en graag voor familie en vrienden en daarbij volgt ze de regels van haar ‘Vrolijke Voedingshart’. Haar gerechten zijn niet alleen heel smakelijk en gezond, ze zijn ook een feest voor het oog. Dat alles zie je in haar nieuwe boek De gezonde bourgondiër, in LandIdee oktober-november vind je een voorproefje van haar boek. 

Recepten: Jacinta Bokma Foto’s: Harold Pereira

Gevulde kastanjechampignons met gepofte knoflook-kruidenolie

De recepten zien er stuk voor stuk schitterend uit: ze zijn werkelijk een lust voor het oog. Een van de heerlijke herfstrecepten uit het boek is: Gevulde kastanjechampignons met gepofte knoflook-kruidenolie.

Dit recept is geschikt voor 4 personen

Ingrediënten

6-8 knoflooktenen (gepeld)
4 el olijfolie
2 tl Provençaalse kruiden
250 g grote kastanjechampignons
100 g geitenkaas
250 g cherrytomaatjes

Bereiding gevulde kastanjechampignons met gepofte knoflook-kruidenolie

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Knijp in een kommetje de knoflook uit in de olie en voeg de Provençaalse kruiden toe.
Borstel de champignons schoon en draai het steeltje eruit.
Doe in ieder champignonhoedje een stukje kaas en een cherrytomaatje.
Giet er wat knoflook-kruidenolie overheen en zet de champignons 15-20 minuten in de oven.

In LandIdee oktober-november vind je ook onderstaande heerlijke (en prachtige) recepten!

Boek De gezonde bourgondiër
Auteur Jacinta Bokma
Foto’s Harold Pereira
Prijs € 22,99
ISBN 9789046824184
Uitgever Nieuw Amsterdam

lisa

Share
Published by
lisa
Tags: Bourgondisch

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago