Jacinta Bokma is een gezonde bourgondiër. Ze kookt vaak en graag voor familie en vrienden en daarbij volgt ze de regels van haar ‘Vrolijke Voedingshart’. Haar gerechten zijn niet alleen heel smakelijk en gezond, ze zijn ook een feest voor het oog. Dat alles zie je in haar nieuwe boek De gezonde bourgondiër, in LandIdee oktober-november vind je een voorproefje van haar boek.
Recepten: Jacinta Bokma Foto’s: Harold Pereira
De recepten zien er stuk voor stuk schitterend uit: ze zijn werkelijk een lust voor het oog. Een van de heerlijke herfstrecepten uit het boek is: Gevulde kastanjechampignons met gepofte knoflook-kruidenolie.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
6-8 knoflooktenen (gepeld)
4 el olijfolie
2 tl Provençaalse kruiden
250 g grote kastanjechampignons
100 g geitenkaas
250 g cherrytomaatjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Knijp in een kommetje de knoflook uit in de olie en voeg de Provençaalse kruiden toe.
Borstel de champignons schoon en draai het steeltje eruit.
Doe in ieder champignonhoedje een stukje kaas en een cherrytomaatje.
Giet er wat knoflook-kruidenolie overheen en zet de champignons 15-20 minuten in de oven.
In LandIdee oktober-november vind je ook onderstaande heerlijke (en prachtige) recepten!
Boek De gezonde bourgondiër
Auteur Jacinta Bokma
Foto’s Harold Pereira
Prijs € 22,99
ISBN 9789046824184
Uitgever Nieuw Amsterdam
De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…
Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…
Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…
Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…
Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…
De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…