Recept voor vlierbessenpannenkoeken. Vlierbessenpannenkoekjes zijn heel lekker én gezond! Vlierbessen oogst je in september. 

Ingrediënten vlierbessenpannenkoekjes
150 g volkorenmeel
125 g tarwebloem
3 el (riet)suiker
3 tl bakpoeder
½ tl zout
½ tl gemalen kaneel
375 ml karnemelk
2 eieren
40 g boter, gesmolten en wat afgekoeld
150 g vlierbessen
olie voor bakken

Bereiding vlierbessenpannenkoekjes
Meng in een kom beide soorten meel, suiker, bakpoeder, zout en kaneel.
Klop in een andere kom karnemelk, eieren en gesmolten boter door elkaar. Roer de mix door de droge ingrediënten. Voeg de bessen toe en roer voorzichtig door het beslag.  
Verhit een koekenpan met een beetje olie en doe er drie schepjes beslag in, van elkaar gescheiden. Bak de kleine pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin (ongeveer 3 minuten per kant). Herhaal totdat het beslag op is.
Je kunt de pannenkoekjes met een beetje esdoornsiroop serveren of een beetje boter met honing smelten en erover gieten.