Een den of een spar? Met kluit of zonder? Kopen of zelf kappen? Als het om kerstbomen gaat, lopen de meningen nogal uiteen. Er zijn echter een paar dingen waar je voor wat betreft de aanschaf, de verzorging en het opruimen van de boom rekening moet houden. We geven je 5 tips voor het kopen van een kerstboom.

Tip 1: Kijk naar de naalden

Een eenvoudige kwaliteitstest voor de aanschaf van een boom: zijn de naalden sappig groen en voorzien van een glanzend waslaagje? Laat de boom geen naalden vallen als je met de hand tegen de groeirichting in over de takken strijkt? Dan kun je hem kopen!

Tip 2: Zet de kerstboom zo laat mogelijk neer

Om te voorkomen dat de kerstboom zijn naalden voor het feest al laat vallen, moet je hem zo laat mogelijk in de kamer zetten. Snijd het net altijd van onder naar boven open.

Tip 3: Kerstbomen houden van schaduw

Heb je de boom al gekocht maar wil je hem nog niet in de kamer zetten? Zoek dan een schaduwrijke plek in de tuin en zet de boom daar, staand in een emmertje water, tijdelijk neer.

Tip 4: Jarenlang plezier

Van een boom met kluit kun je jarenlang plezier hebben. Een kerstboom kan echter niet goed tegen de droge lucht van de verwarming, dus laat deze boom niet langer dan 10 dagen in de warme huiskamer staan.

Tip 5: Laat de kerstboom wennen aan de kou

Wie een kerstboom in pot na de feestdagen buiten wil zetten of wil planten, moet hem geleidelijk aan de kou laten wennen. Dus zet de boom eerst in de garage en dan pas in de tuin.

Anderen lezen ook:  Vanille-kokos bavarois met pittige mangosaus

Welk soort wordt het? De voor- en nadelen per boom vind je hier.

LandIdee nieuwsbrief