Recepten

Gedroogde cherrytomaatjes op olie

Gedroogde cherrytomaatjes op olie zijn een lekkere toevoeging aan allerlei gerechten of als hapje bij de borrel!

Dit recept is geschikt voor 4 potjes (à circa 250 gram)

Ingrediënten
1-2 handvol kruiden (bijv. oregano, rozemarijn)
2 kg cherrytomaatjes
zeezout
peper uit de molen
3-4 takjes tijm
3-4 teentjes knoflook
8 verse laurierbladeren
circa 250 ml olijfolie

Bereiding gedroogde cherrytomaatjes op olie
Verwarm de oven voor op 110 graden circulatielucht.
Spoel de kruiden af, schud ze droog en hak ze fijn.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout, peper en de kruiden en laat ze ongeveer 6-8 uur in de oven drogen.
Steek gedurende de droogtijd een houten lepel tussen de deur van de oven en draai de tomaatjes ongeveer om het half uur om.
De tomaatjes mogen na het drogen niet taai zijn en ook niet meer te vochtig.
Laat ze na het bakken afkoelen.
Spoel de tijmtakjes af, schud ze droog en scheur de takjes los.
Pel en halveer de knoflookteentjes.
Doe de tijm, knoflook en laurierbladeren met de tomaten in lagen in schone potten. Vul op met olie en laat alles goed afgesloten ongeveer een week trekken.

Tip: Koel en donker bewaard zijn de tomaten ongeveer 6 weken houdbaar.

Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Baktijd: circa 8 uur

admin

Share
Published by
admin
Tags: tomaten

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago