Gedroogde cherrytomaatjes op olie zijn een lekkere toevoeging aan allerlei gerechten of als hapje bij de borrel!
Dit recept is geschikt voor 4 potjes (à circa 250 gram)
Ingrediënten
1-2 handvol kruiden (bijv. oregano, rozemarijn)
2 kg cherrytomaatjes
zeezout
peper uit de molen
3-4 takjes tijm
3-4 teentjes knoflook
8 verse laurierbladeren
circa 250 ml olijfolie
Bereiding gedroogde cherrytomaatjes op olie
Verwarm de oven voor op 110 graden circulatielucht.
Spoel de kruiden af, schud ze droog en hak ze fijn.
Was de tomaatjes en halveer ze.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout, peper en de kruiden en laat ze ongeveer 6-8 uur in de oven drogen.
Steek gedurende de droogtijd een houten lepel tussen de deur van de oven en draai de tomaatjes ongeveer om het half uur om.
De tomaatjes mogen na het drogen niet taai zijn en ook niet meer te vochtig.
Laat ze na het bakken afkoelen.
Spoel de tijmtakjes af, schud ze droog en scheur de takjes los.
Pel en halveer de knoflookteentjes.
Doe de tijm, knoflook en laurierbladeren met de tomaten in lagen in schone potten. Vul op met olie en laat alles goed afgesloten ongeveer een week trekken.
Tip: Koel en donker bewaard zijn de tomaten ongeveer 6 weken houdbaar.
Bereidingstijd: 30 minuten ǀ Baktijd: circa 8 uur
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…