Kaneel was lange tijd voorbehouden aan de machtigen en rijken der aarde. Tegenwoordig is deze aromatische specerij vooral uit wintergerechten niet meer weg te denken. Vandaag delen wij dit lekkere recept van gebakken aardappelen met kaneel en knoflook met jullie.
Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 kg liefst vastkokende aardappelen
– zout
– peper (uit de molen)
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 1-2 kaneelstokjes
– 2-3 knoflookteentjes
– 4 el olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Meng ze in een kom zorgvuldig met zout, peper, rozemarijn, kaneelstokje(s), knoflookteentjes (niet gepeld en fijngemaakt) en olie. Verhit een gietijzeren koekenpan en bak het aardappel-kruidenmengsel snel aan. Zet de pan dan in de voorverwarmde oven, bak de aardappelen circa 20 minuten op de middelste rail tot ze zacht zijn en draai ze tijdens het bakken af en toe om. Verwijder kaneelstokje(s) en knoflookteentjes voor het opdienen.
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…