Categories: HoofdgerechtRecepten

Gebakken aardappelen met kaneel en knoflook

Kaneel was lange tijd voorbehouden aan de machtigen en rijken der aarde. Tegenwoordig is deze aromatische specerij vooral uit wintergerechten niet meer weg te denken. Vandaag delen wij dit lekkere recept van gebakken aardappelen met kaneel en knoflook met jullie.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 1 kg liefst vastkokende aardappelen
– zout
– peper (uit de molen)
– 1 tl gedroogde rozemarijn
– 1-2 kaneelstokjes
– 2-3 knoflookteentjes
– 4 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen, dep ze droog en snijd ze in grote stukken. Meng ze in een kom zorgvuldig met zout, peper, rozemarijn, kaneelstokje(s), knoflookteentjes (niet gepeld en fijngemaakt) en olie. Verhit een gietijzeren koekenpan en bak het aardappel-kruidenmengsel snel aan. Zet de pan dan in de voorverwarmde oven, bak de aardappelen circa 20 minuten op de middelste rail tot ze zacht zijn en draai ze tijdens het bakken af en toe om. Verwijder kaneelstokje(s) en knoflookteentjes voor het opdienen.

admin

Share
Published by
admin
Tags: aardappel

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago