De frittata. Een Italiaans gerecht dat uit armoede is ontstaan, maar o zo lekker is! Maak je restjes groenten op en geniet van dit heerlijke vitaminebommetje.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
ca. 300 g gemengde groenten (maak je restjes maar op! Denk aan paprika, champignons, wortel, ui, prei, courgette en doperwtjes)
scheut olijfolie
6 eieren
1 el mediterrane kruiden
chilivlokken
zeezout
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de ui glazig.
Voeg daarna de overige groenten toe en bak ze beetgaar.
Klop de eieren met de kruiden, zout en chili en giet over de groenten. Laat het eimengsel vervolgens op een rustig vuurtje stollen en beweeg je pan af en toe heen en weer.
Leg een deksel op de pan en houd goed in de gaten dat de omelet niet aanbrandt. Het duurt even voordat de frittata gaar is.
De frittata is ook lekker met een handje geraspte kaas. Serveer als lunchgerecht met boerenbrood en wat aangemaakte sla.
Bereidingstijd: 25 minuten
Misschien vind je een quiche ook wel erg lekker? Lees dan hier een recept voor een quiche met zalm en broccoli. Deze frittata wordt nog lekkerder met groenten uit eigen tuin!
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…