De frittata. Een Italiaans gerecht dat uit armoede is ontstaan, maar o zo lekker is! Maak je restjes groenten op en geniet van dit heerlijke vitaminebommetje.
Dit recept is geschikt voor 4 personen
ca. 300 g gemengde groenten (maak je restjes maar op! Denk aan paprika, champignons, wortel, ui, prei, courgette en doperwtjes)
scheut olijfolie
6 eieren
1 el mediterrane kruiden
chilivlokken
zeezout
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de ui glazig.
Voeg daarna de overige groenten toe en bak ze beetgaar.
Klop de eieren met de kruiden, zout en chili en giet over de groenten. Laat het eimengsel vervolgens op een rustig vuurtje stollen en beweeg je pan af en toe heen en weer.
Leg een deksel op de pan en houd goed in de gaten dat de omelet niet aanbrandt. Het duurt even voordat de frittata gaar is.
De frittata is ook lekker met een handje geraspte kaas. Serveer als lunchgerecht met boerenbrood en wat aangemaakte sla.
Bereidingstijd: 25 minuten
Misschien vind je een quiche ook wel erg lekker? Lees dan hier een recept voor een quiche met zalm en broccoli. Deze frittata wordt nog lekkerder met groenten uit eigen tuin!
Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…
De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…
Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…
In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…
Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…
IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…