Recepten

Frambozen cheesecake

Als je binnenkort een feestje hebt is frambozen cheesecake de perfecte traktatie. Maar ook als je niets te vieren hebt is deze taart heerlijk om te maken.

Ingrediënten
Voor de bodem
– 150 g bastognekoeken
– 50 g boter

Voor de vulling
– 3 gelatineblaadjes
– 250 g frambozen (diepvries of vers)
– 500 g roomkaas
– 200 g zure room
– 50 g suiker
– 1 tl vanille

Bereiding
Als je diepvries frambozen gebruikt, laat deze dan even ontdooien. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of maak ze klein door ze in een theedoek te leggen en ze met een deegroller kapot  te slaan. Smelt de boter en meng deze met de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bakvorm en zet deze in de koelkast zodat het een beetje hard kan worden.

Doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Laat het ongeveer 4 a 5 minuten staan. Vul een ander kommetje met een klein laagje warm (kokend) water. Knijp de gelatineblaadjes uit en leg ze daarna in het warme water, zodat ze kunnen oplossen.

Meng de roomkaas, zure room, suiker en vanille in een grote kom. Mix dit tot het een glad mengsel wordt. Voeg hier vervolgens de gelatine aan toe. Als het mengsel weer glad is, kun je de frambozen toevoegen. Pak de bakvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel hier overheen. Laat de taart vervolgens een paar uur opstijven in de koelkast. Ter garnering kun je nog enkele frambozen op de taart leggen.

admin

Share
Published by
admin
Tags: bakkenfruit

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

5 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago