Fleurige beignets

Momenteel bloeit de vlier (Sambucus nigra) volop. Wist je dat je van de schermen heerlijke beignets kunt bakken?

Pluk hiervoor enkele rijpe bloesemschermen mét steeltje (zo’n 6-8 centimeter), spoel ze af en laat op een schone doek drogen. Maak een pannenkoekenbeslag, pak de schermen bij het steeltje en doop ze in het beslag. ‘Frituur’ ze in hete zonnebloemolie tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Serveer met poedersuiker, vanille-ijs of honing.

Voor het beslag kun je ook experimenteren met smaakmakers als bier, mousserende wijn, vlierbloesemsiroop of kaneel.

Ook lekker: vlierbloesemsiroop en vlierbloesemmousse

admin

Share
Published by
admin
Tags: vlierbloesem

Recent Posts

Landelijk interieur: hier kun je aan denken

Landelijk wonen kent zijn charmes. Denk aan de rust, ruimte en natuur wat veel mensen…

1 maand ago

Grutto: Sierlijke steltloper

De grutto is een beschermde inheemse vogel die helaas snel verdwijnt. Deze vogel is niet…

1 maand ago

Verwen haar extra goed met Moederdag

Zondag 11 mei is het Moederdag! Heb jij al bedacht wat je haar gaat geven?…

1 maand ago

Beleef de natuur in mei

In mei legt iedere vogel een ei, zo luidt het gezegde. De meeste trekvogels zijn…

1 maand ago

De tuin in mei: 5 planten die nu bloeien

Vogels zijn druk in de weer, bloemen openen hun knoppen en de eerste, echt warme…

2 maanden ago

Zelf ijsjes maken

IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Zelf ijsjes…

2 maanden ago