Fleurige beignets

Momenteel bloeit de vlier (Sambucus nigra) volop. Wist je dat je van de schermen heerlijke beignets kunt bakken?

Pluk hiervoor enkele rijpe bloesemschermen mét steeltje (zo’n 6-8 centimeter), spoel ze af en laat op een schone doek drogen. Maak een pannenkoekenbeslag, pak de schermen bij het steeltje en doop ze in het beslag. ‘Frituur’ ze in hete zonnebloemolie tot ze lichtbruin en knapperig zijn. Serveer met poedersuiker, vanille-ijs of honing.

Voor het beslag kun je ook experimenteren met smaakmakers als bier, mousserende wijn, vlierbloesemsiroop of kaneel.

Ook lekker: vlierbloesemsiroop en vlierbloesemmousse

admin

Share
Published by
admin
Tags: vlierbloesem

Recent Posts

Waar het buitenleven naar binnen stroomt: koken met karakter

De dag begint met het geluid van vogels, dauw op het gras en het zachte…

6 dagen ago

Tulpen: alles wat je moet weten

Tulpen staan bekend als een van de symbolen van Nederland. Maar wist jij al dat…

3 weken ago

Realiseer een vol en groen gazon met deze tips

Het gazon is een plek die het hele jaar door intensief gebruikt wordt, en daarom…

3 weken ago

Duurzaam verwarmen met infrarood

Landelijk wonen is heerlijk en heeft veel charme, maar het zijn vaak oudere woningen. Die…

3 weken ago

Waarom een 4-seizoenen dekbed een slimme keuze is, zeker nu het zomer wordt

Dit artikel is geschreven in samenwerking met HEMA De overgang van koud naar warm weer…

3 weken ago

De bever: onze beste houthakker

De bever, ooit uitgestorven in Nederland, heeft dankzij herintroductieprogramma's zijn plek in onze natuur heroverd.…

3 weken ago