Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Open tuinseizoen Versicolor

21 april 2018 @ 11:16 - 5 augustus 2018 @ 11:25

Alle open dagen van 11-17 uur. In 2018 is de Versiolor tuin 5 weekends in achtereenvolgende maanden geopend, zodat de tuin telkens weer een heel ander beeld biedt:
21 en 22 april: NIEUW! Bloembollen weekend
Kom genieten van het prille lentegroen en de bloeiende bollen. Potten en bakken vol tulpen en rondom de vijver talloze Narcissen. Ontdek ook welke vroege bloeiers nu al nectar bieden aan hommels en bijen.
EXTRA: Kweker Peter Komen uit Anna-Paulowna verkoopt dit weekend zijn potten en schalen vol bloembollen. o.a. Blauwe druifjes, Lenteklokjes en veel meer. Bakken vol lenteweelde voor thuis!

26 en 27 mei: Voel de kracht van het voorjaar
Het voorjaar is niet meer te stuiten, planten groeien nu centimeters per dag en elke ochtend ondekken we nieuwe bloei. Struin langs lentediva’s als Akelei en Geranium, vroege Astrantia en zie de Alliums wuiven in de lentebries.
EXTRA: Frans Meijer verkoopt de speciale Versicolor tuinsteunen in sets van 10 stuks,hoog of laag. Deze robuuste steunen krijgen snel een roestlaag waardoor ze niet opvallen in de border.

23 en 24 juni: Zomersymfonie en glasexpositie
Juni is de maand die je overspoelt met rozengeur en volop bloeiende borders, als een romantisch sprookje.
EXTRA: Bij de vijver is er een vrolijke verkoop-expositie van kleurige glazen vlinders, insecten, vogeltjes en meer van José de Visser. Vang het zomerlicht!

14 en 15 juli: Proef de rijkdom van de zomer
Summertime… de zon schijnt in de kleurrijke borders, de fonteinen en watermuur maken klaterende geluiden, bloemengeur vult je neus en vlinders fladderen rond.
EXTRA: op zaterdag 14 juli is Petra Brouwer aanwezig met een stand vol in Noord-Holland geteelde zomerbollen zoals Alliums (o.a. de ‘Globemaster’), sierlijke Incarvillea en andere mooie bolgewassen.

4 en 5 augustus: Zinderende nazomerkleuren
Augustus in Versicolor is heerlijk. De borders zijn volgroeid, alle planten hoog en onstuimig, barokke weelde van over elkaar heen tuimelende kleuren. De hot borders, Dahlia’s en Canna’s zijn op hun top!
EXTRA: Petra Brouwer is aanwezig met een kraampje vol Noord-hollandse geteelde Alliums (o.a. de ‘Globemaster’), sierlijke Incarvillea en andere mooie bolgewassen.

Versicolor-tuin
Zoutkaag 8, 1732 LW Lutjewinkel
Tel. 06 40308610 (overdag)
Contact liefst via e-mail : versicolortuin@gmail.com
De entree is € 4 p.p. en wij doen daarvan elk jaar een schenking aan de Vlinderstichting.

Gegevens

Begin:
21 april 2018 @ 11:16
Einde:
5 augustus 2018 @ 11:25