In de winter kun je heerlijke wandelingen maken. Kleed je warm aan, neem eventueel wat chocolademelk in een thermoskan mee voor onderweg en ga op pad. Je kan natuurlijk zelf een route plannen. Maar voor wie eens wat anders wil, zetten wij de leukste wandelingen op een rij.

Wandelingen met vollemaan

Maak samen met een gids van Staatsbosbeheer een vollemaanwandeling over de Veluwe of een van de vele andere prachtige bosgebieden in Nederland. Draag donkere, niet ritselende kleding en doe goede wandelschoenen aan. Je loopt namelijk een route van 5 km, met enkel het licht van de volle maan, over onverharde paden en langs zandverstuivingen en heidevelden. De volle maan geeft de bossen en vlaktes een mysterieuze sfeer, zelfs bij bewolking zie je haar invloed.

Kijk voor meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl

Winterse wandeling langs kastelen

Trek je wandelschoenen maar aan, want Expeditie Bilzen heeft drie nieuwe langeafstandswandelingen van 25 tot 30 km voor je uitgezet! De pop-up ‘wandelexpedities’ die t/m 6 maart 2022 volledig bewegwijzerd zijn (er is geen wandelkaart), voeren je langs de mooiste plekjes van de streek. Het zijn fikse tochten voor getrainde wandelaars. Kies uit Pittoreske kastelen, Door dorpen & steegjes of Groen & grandeur. Wil je er een wandelweekend van maken, ga dan voor een van de Expeditie Arrangementen.

Kijk voor meer informatie op www.visitbilzen.be

Vogelwandeling in Bergeijk

Iedere tweede zaterdag van de maand organiseren leden van IVN Bergeijk-Eersel een vogelwandeling. Vanwege de coronamaatregelen zijn een aantal wandelingen afgelast, maar ze hopen op 12 maart 2022 weer een wandeling te kunnen houden. Kijk vooraf even op hun website of de wandeling doorgaat. Tijdens de vogelwandeling nemen de leden je mee door een mooi gebied van Bergeijk, vlakbij het Schut en de Liskes. Je leert veel soorten vogels herkennen.

Kijk voor meer informatie op www.ivn.nl

Thuis aan de wandel

Heb je met het koude weer geen zin om een flink stuk te wandelen? Maak dan een digitaal rondje. Ga virtueel wandelen door Kyoto, Parijs, Londen, New York of Almere. Tip: Kijk de video’s terwijl je op een loopband loopt, dan ben je toch in beweging.