Ontdek de rijkdom van het Vechtdal en Reestdal met deze leuke en leerzame route langs 9 streekproducenten, aangesloten bij Kunst van de Korte Keten.

1. Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij

Begin bij de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij, waar je kunt genieten van, door vakmanschap, heerlijk lokaal gebrouwen bier.

2. Kaasboerderij Heileuver

Vervolg je route naar Kaasboerderij Heileuver, waar je de meest verse en smaakvolle kazen kunt proeven. Van jong tot oud, de kaas wordt hier met de zorg bereid.

3. Asperge- en fruit tuinderij Van der Kolk

Bij de volgende stop, Asperge- en fruittuinderij Van der Kolk, kun je genieten van asperges en een scala aan seizoensfruit. Ervaar hier echte kwaliteit en versheid.

4. Koe Safari Erve Vechtdal

Maak een unieke tussenstop bij Koe Safari Erve Vechtdal. Ga op safari en ontdek de koeien in hun natuurlijke omgeving. Een leerzame activiteit voor jong en oud!

5. Zuivelboerderij de Waard

Bij Zuivelboerderij de Waard proef je de heerlijkste zuivelproducten, zoals verse melk, yoghurt en boter. De boerderij biedt ook een kijkje in het productieproces!

6. De Reestlandhoeve

De volgende halte is De Reestlandhoeve, een wijngoed en zorghoeve. Proef hier de unieke wijnen die gemaakt worden van druiven geteeld in het Reestdal.

7. Somerwende

Bezoek de Somerwende, waar je Rheezerthee kunt proeven, afkomstig van de eigen theeplantage. Geniet van rondleidingen en leer over het theeproces!

8. Aspergeboerderij Het Nijenhuis

Vervolg je route naar Aspergeboerderij Het Nijenhuis en proef heerlijke asperges. Naast het witte goud telen ze ook sappige aardbeien!

9. Vechtdal Hooglanders

Sluit af bij Vechtdal Hooglanders, en haal hier heerlijk vlees van Schotse Hooglanders. De dieren grazen in natuurgebieden, wat zorgt voor smaakvol vlees!

Anderen lezen ook:  Maak je tuin klimaatproof tijdens de Week van de Groene Tuin

Geniet van deze smakelijke route en ontdek de passie van de streekproducenten. Voor meer informatie over Kunst van de Korte Keten & Het Kleinste Museum, bezoek www.kunstvandekorteketen.nl.