Dit jaar is het weer zo ver! De wereldtuinbouwtentoonstelling die eens per tien jaar op een andere plek in Nederland georganiseerd wordt is dit jaar te vinden in Almere.

Op wereldreis

De internationale paviljoens zoals die van Qatar, Duitsland of de Verenigde Arabische Emiraten zijn wel heel erg bijzonder. De ene is volledig 3D geprint en de andere is gemaakt van verrassende natuurlijke materialen als lisdodde, hennep of paprikastengels. Bezoek hun tentoonstellingen en ontdek de verschillende culturen en hun oplossingen voor mooie, groene steden.

Genieten van groen

Floriade is dé plek waar je inspiratie kunt opdoen voor jouw tuin of balkon. Zo veel verschillende bomen, vaste planten, heesters en bloemen bij elkaar vind je nergens! Het arboretum, de A tot Z bomen- en plantenbibliotheek, kent alleen al 750 verschillende bomen. In tientallen tuinen raak je geïnspireerd door de verschillende vormen van beplanting en (her)gebruik van materialen.

Altijd wat te beleven

Voor jong en oud, Floriade is een feestje! Even uitrusten van de wandeltocht? Neem het treintje of zweef met de kabelbaan over het park. Plof neer op een van de terrasjes of bij een muziek-, dans- of theatershow. Voel de festival-vibes bij de Urban Stage met muziekoptredens en foodtruks! Óf geniet in het gezellige bostheater van een show voor het hele gezin. Met drie podia is er bij Floriade altijd wat te beleven!

www.floriade.com

Floriade Expo 2022, t/m 9 oktober 2022. Mis het niet