Een landschap met slingerende beken, uitgestrekte natuurgebieden, boerenland, landgoederen en prachtige stads- en dorpsgezichten. Dat is Van Gogh Nationaal Park, de omgeving waar Van Gogh opgroeide. Hier, midden in Brabant, werd deze eigenzinnige schilder geïnspireerd door de natuur en de hare werkers.

Actie en rust wisselen elkaar hier in een prettig tempo af. De Van Gogh fietsroute van in totaal 435 km en een nog groter wandelroutenetwerk nemen je mee door Vincents bakermat. Word één met de natuur terwijl je wandelt over veelal onverharde paden met de Van Gogh wandelroute in Nuenen, Etten-Leur en Zundert.

Van Gogh wandelroute in Nuenen

In Nuenen creëerde hij zijn eerste meesterwerk de Aardappeleters. De route van 8km neemt je mee langs populierenlandschappen, beekdalen broekbossen en akkers.

Langste Van Gogh route in Etten-Leur

De langste Van Gogh route vind je in Etten-Leur, waar Van Gogh zijn carrière startte. Je wandelt door het boerenland, over woeste akkers met kenmerkende knotwilgen, door bossen en langs poelen, beken en schilderachtige vennen.

Van Gogh route in Zundert

De route in Zundert neemt je mee door zijn geboortestreek. Deels over onverharde paden wandel je door het landschap met schilderachtige beken, zoals Aa of Weerijs. Plekken waar Van Gogh later met weemoed aan terugdacht. De routes zijn een traktatie voor iedereen die graag unieke locaties en verhalen van Brabant ontdekt.

Meer wandelen en fietsen in Brabant

Kijk voor nog veel meer fiets- en wandeltips op www.visitbrabant.com.