In de zomer kunnen de temperaturen aardig oplopen. Dit betekent lekker verkoeling zoeken aan het water en genieten van het zomerweer. Voor veel huisdieren is de warmte minder prettig en kan het zelfs gevaarlijk zijn. Hier vind je een aantal tips om je huisdier te beschermen tegen hoge temperaturen.

1. Zorg ervoor dat er altijd (koel) water klaar staat. Is het erg warm dan kun je eventueel een ijsblokje in de drinkbank leggen.

2. Geef je huisdier altijd de mogelijkheid om in de schaduw te liggen. Konijnen kunnen slecht tegen warmte, zorg er daarom voor dat het hok niet in de brandende zon staat en dek het hok af met een nat laken. Of verplaats een parasol voor in de tuin naar een plekje waar je dier onder kan liggen.

3. Om extra verkoeling te geven zijn er speciale koelproducten voor honden te koop, zoals een koelte-halsband en een koelmatje. Deze producten leg je in koud water, ze blijven daarna een tijdje koel. Voor de echte waterliefhebbers kun je ook een speciaal hondenzwembadje in de tuin zetten.

4. Dieren met een lichte vacht en paarden met een roze neus kunnen verbranden door de zon. Probeer ze daarom zo veel mogelijk binnen te houden. Om te voorkomen dat ze verbranden wanneer ze toch in de zon komen, kun je de lichte lichaamsdelen insmeren met zonnebrandcrème.

5. Bewegen met je huisdier? Houd dan een tropenschema aan. Ga bijvoorbeeld niet een flinke wandeling met je hond maken op het heetst van de dag en train je paard ’s ochtends of ’s avonds.

Anderen lezen ook:  6 zomerse tuintips

6. Er is al vaak voor gewaarschuwd maar toch gebeurt het helaas nog vaak: laat je huisdier nooit alleen achter in een stilstaande auto! In deze video laat een Amerikaanse dierenarts zien hoe snel de temperatuur oploopt.