Heel veel dieren zijn ontzettend slim, soms nog slimmer dan de gemiddelde mens. Wij zetten er een aantal op een rijtje. Wist jij al dat deze dieren slim zijn?

Varken
Onze grote boerderijvrienden, de varkens, zijn ook hele slimme dieren. Wat veel mensen niet beseffen is dat varkens eigenlijk heel kieskeurig zijn, ze hebben maar liefst meer dan 15.000 smaakpapillen. Als je een varken iets leert, blijft hij dit altijd onthouden.

Eekhoorn
Eekhoorn

Om de winter door te komen verstopt de eekhoorn op heel veel verschillende plaatsen in het bos voorraadjes voedsel. Vaak wordt dit voedsel pas veel later weer opgegraven. De slimme eekhoorn doet soms net alsof hij eten begraaft, om zo andere dieren om de tuin te leiden.

Dolfijn
Dolfijn

Dolfijnen zijn erg sociaal en gebruiken onderling een taal die voor mensen onbegrijpelijk is. Je kan ze erg veel aanleren. Dolfijnen herkennen zichzelf in een spiegel.

Olifant
Olifant

Het geheugen van olifanten is heel erg goed. Olifanten zijn zeer sociaal en leven vaak in groepen. Ze treuren net als mensen om doden. Ook gebruiken ze bijvoorbeeld takken om hun rug mee te krabben en brengen ze informatie over op jonge olifanten.

Duif
Duif

Duiven kunnen honderden beelden opslaan en herkennen deze beelden na jaren nog steeds. Wanneer een duif in de spiegel kijkt, reageert hij op zijn eigen spiegelbeeld. Ook weten duiven feilloos de weg terug naar huis te vinden, ook als ze heel erg ver weg zijn.

Kraai
Kraai

Kraaien hebben een erg goed geheugen en zijn hele slimme vogels. Deze nieuwsgierige beesten zijn alleseters en durven vaak dicht bij mensen te komen. Sommige kraaien laten expres hun noten voor rijdende auto’s vallen, zodat deze gekraakt worden. Daarnaast werken kraaien ook veel samen.

Ook leuk: Dieren waar je vrolijk van wordt!