Wist je dat ganzen uitstekende wakers zijn? Of dat ze heel veel tijd besteden aan de verzorging van hun veren? Meer leuke weetjes over deze prachtige dieren vind je hieronder en in het magazine LandIdee.

1. Ochtendritueel
De gans wappert met zijn vleugels en beweegt zich op zijn eigen ritme. Hij doet dit niet alleen om de nieuwe dag te begroeten maar ook om zijn soortgenoten op zijn lichamelijke voordelen attent te maken.
5 weetjes over de gans

2. Een toom ganzen
Ganzen voelen zich alleen in een groep op hun gemak. Dan kunnen ze ook ontspannen genieten van de zon, het licht en de warmte.
toom ganzen

3. Lichaamsverzorging
Ganzen besteden veel tijd aan de verzorging van hun veren. Een optimaal werkend verenkleed is de beste bescherming tegen de vorst.
ganzen

4. Startklaar
Een rondje vliegen of vrij in de tuin lopen, ganzen hebben ook in de winter veel beweging nodig. Dat houdt ze fit en gezond. Het voer dat in de winter gerust meer korrels mag bevatten, zorgt voor de nodige energie.
gans met jongen
5. Goede bewakers
Er ontgaat niets aan hun aandacht: ganzen zijn uitstekende wakers. Als een vreemde het perceel nadert, slaan ze meteen luidkeels alarm.

Nuttig in de tuin
Ganzen kunnen ook uitstekend tegen winterse temperaturen, en zijn heel nuttig in de tuin, meer hierover lees je in het magazine LandIdee feb-maart.