Op zoek naar een makkelijk, maar heerlijk dessert! Maak dit lekkere dessert met kersen, limoen en mascarpone.
Dit dessert is geschikt voor 4 personen.
Ingrediënten
500 g mascarpone
400 g yoghurt
40 g suiker
40 ml hazelnootsiroop
1 vanillestokje
400 g verse zoete kersen
2 biologische limoenen
80 ml aardbeienpuree
40 g verse munt of wat takjes rozemarijn naar smaak
Eventueel 60 g amarettini koekjes
Bereiding dessert met kersen
Meng de mascarpone met de yoghurt, suiker, hazelnootsiroop en het uit het vanillestokje geschraapte merg.
Verdeel de crème in een rondje op de borden.
Ontpit de kersen.
Rasp de schil van de limoenen af, pel ze daarna en ontvel de partjes.
Meng de kersen met het rasp, roer de aardbeienpuree erdoorheen en verdeel dit boven op het mascarponemengsel.
Garneer eventueel met partjes limoen, een takje rozemarijn of wat blaadjes munt.
Tip Ook lekker met amarettini koekjes! (zowel boven als onder het mascarponemengsel)
Bereidingstijd: 20 minuten
Houd jij van het buitenleven met zijn frisse groen, bloemen en planten, en wil je…
Carports zijn in 2025 niet meer weg te denken uit vele Nederlandse tuinen. Houten carports…
Een strak gazon staat of valt met het juiste gereedschap. Toch raakt iedereen vroeg of…
Van donderdag 21 tot en met zondag 24 augustus is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd…
In juli en augustus bruist de natuur van het leven. Bloemen staan volop in bloei,…
Prijzen voor woonverzekeringen lopen flink uiteen, maar een lage premie hoeft niet te betekenen dat…
View Comments
Heerlijk!
Ik geniet er NU al van!
Hoeveel heb ik nodig voor een vormpje van 10 cm? Ben alleen en mascarpone kun je niet lang bewaren mvg Riny
Dag Riny,
Bedankt voor je vraag. Je kunt alle hoeveelheden delen door vier. Mascarpone is alleen niet verkrijgbaar per 100 gram. Het kleinste bakje is 250 gram. Wellicht dat je van de overgebleven mascarpone kunt verwerken door een lekkere salade? (deze bijvoorbeeld: http://www.landidee.nl/a/recepten/recept-frisse-salade-met-aardbeien-en-spinazie/ )
Geniet van al het lekkers!
Groeten,
Redactie LandIdee