In de winter doen we graag wat extra’s voor de vogels, die vaak moeite hebben hun eten te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld vetbollen ophangen. Of je pakt het iets grootser aan, met een heuse vogeltjestaart.

Yvette Zijffers heeft naast haar woning in Etten-Leur een bijzonder winkeltje. Hier verkoopt zij, vanuit haar bakkerij Vogeltjestaart, namelijk taarten. De taarten, tompoucejes, cupcakes en tulbanden zijn een lust voor het oog én voor de vogels.

Uit de hand gelopen hobby         

Wat jaren geleden, na het zien van een plaatje op het internet, begon als een leuke bezigheid, liep behoorlijk uit de hand. Toen Yvette in 2010 verhuisde naar een huis met een grotere tuin, wilde ze er tijdens de winter graag iets doen voor de vogels. Een vetbol ophangen is natuurlijk leuk, maar toen Yvette een foto van een vogeltaart zag, wist ze: ‘Dat moet ik proberen.’

Geliefde taartjes

Zo gezegd, zo gedaan, Yvette ‘bakte’ een taart en zette hem in haar tuin. Het was een groot succes, de vogeltjes snoepten maar wat graag van het vet en de verschillende zaden. Niet alleen de vogels, maar ook Yvette’s familie en vrienden reageerden enthousiast. Om die reden deed Yvette er vaak eentje cadeau op verjaardagen. Toen de vraag vanuit haar omgeving steeds groter werd, besloot ze een winkeltje op te zetten. Haar man maakte de site en zo werd ‘Vogeltjestaart’ geboren.

Inmiddels is de menukaart flink uitgebreid. Je kunt er een heuse bruidstaart (voor tortelduifjes) bestellen, maar ook aan de kleintjes is gedacht. Zo verkoopt Yvette ook ‘kleine lekkernijen’ als tompoezen en cupcakes.

Anderen lezen ook:  DIY Wildflower borduren op kleding

Extraatje voor de vogels

Voor de taarten gebruikt Yvette plantaardig vet en vele soorten zaden, noten en vruchten. De taarten zijn een leuke manier om in de winter een extraatje te geven aan de vogels, die vaak moeite hebben hun maaltje bij elkaar te sprokkelen. Op deze manier hebben zij en jij zelf er een hoop plezier van.

Wil je alle taarten bekijken? Breng dan eens een bezoekje aan Yvette’s site.