Wil jij de zomerse sferen graag in huis halen? Met deze toffe raffia wandhanger lukt dat helemaal! Hang de wandhanger in huis of op je terras. Als de wind erdoor waait, klinkt het alsof je in de duinen zit.

Benodigdheden raffia wandhanger

  • Naald 10
  • Houten stok van 60 cm
  • 3 x Adriafil Rafia garen in kleur 67
  • Schaar
  • Stopnaald

raffia wandhanger haken

Raffia wandhanger haken

Zet om te beginnen 39 lossen op.

Toer 1: Haak 1 vaste in elke steek. Begin in de 2e losse vanaf de haaknaald. Haak 1 losse en keer je werk.

Toer 2: Haak in elke steek 1 stokje. Haak 3 lossen en keer je werk.

Toer 3: Sla de eerste steek over, haak in de komende 2 steken 1 stokje, haak nu 1 stokje in de zojuist overgeslagen steek, dus over de laatste 2 gehaakte stokjes heen. *Sla nu weer 1 steek over, haak in de komende twee steken 1 stokje, haak nu 1 stokje in de zojuist overgeslagen steek*.

Herhaal het gedeelte tussen de ** tot het einde van de toer. Eindig met 1 stokje in de laatste steek. Haak 3 lossen en keer je werk.

raffia wandhanger haken

Toer 4: Haak in elke steek 1 stokje. Haak 3 lossen en keer je werk.

Herhaal toer 3 en 4 nog 9 keer. Je eindigt de laatste met een toer stokjes. Hecht af met een halve vaste en laat een lange werkdraad (1 meter) hangen om je haakwerk aan de stok vast te naaien.

Knip franjes (ongeveer 1,20 meter) van het garen dat je overhebt, en maak deze vast aan de onderkant van het haakwerk. Maak eerst aan elke steek 1 franje. Verdeel de overige franjes daarna over de onderkant.

Anderen lezen ook:  Tover je huis om tot een groen paleis met Happy Handmade Living 05

Nu hoef je de hanger enkel nog maar aan de stok vast te naaien. Naai met de stopnaald, de afhechtdraad, steek voor steek om de stok heen. Knoop daarna het uiteinde vast en werk deze weg in de wandhanger. Hang de hanger op met een stukje raffia garen dat je aan de stok vastknoopt.

Ontwerp en uitvoering: Lisanne Multem – Happy Handmade Living

Dit project komt uit Happy Handmade Living magazine 01 

Happy Handmade LIving

Happy Handmade Living

Happy Handmade Living magazine is een samenwerking tussen creatieve interieurblogger Lisanne Multem en de redactie van o.a. LandIdee. Op Lisanne’s gelijknamige blog Happy Handmade Living vind je meer informatie over haar, het magazine en de leuke projecten waar ze mee bezig is. Je vindt hem Happy Handmade Living magazine in de winkel of online in onze vipwinkel.

Zomerkorting Happy Handmade Living