Een feestelijk cadeau wil je natuurlijk ook mooi inpakken. Dat kan in een van Sinterklaas’ jute zakken. Ga je liever zelf creatief aan de slag? Deze verpakkingen zorgen zeker voor een glimlach!

1. Eigen geschreven tekst

Cynthia en Annemieke van Lady Lemonade delen 20 tips voor het creatief inpakken van jouw Sinterklaascadeaus, waaronder deze verpakking van krijtbordfolie. Schrijf er een leuk versje op of je eigen boodschap om het cadeau nog persoonlijker te maken.

2. Een natuurlijke verpakking

Met een klein dennentakje en dennenappel kun je jouw cadeau mooi inpakken. Pak je cadeautje in met neutraal papier en versier het met jute touw en de dennentakje en dennenappel. Plak je decoratie goed vast op het papier. Voeg eventueel een lieve boodschap op een cadeaulabel toe.

cadeau feestdagen

3. Geurig cadeau

Wil je natuurlijke materialen gebruiken én een lekkere geur toevoegen? Voeg dan een kaneelstokje toe aan je verpakking. Dat maakt het inpakken ook een stuk gezelliger.

4. Sfeervol inpakken

De nieuwste LandIdee kerstspecial biedt je volop inspiratie voor de feestdagen: Van feestelijke gedekte tafels tot aan decoraties die je zelf kan maken. Bekijk hier alvast een preview van het magazine en bekijk onze sfeervolle inpaktips voor jouw kerstcadeaus. Pak je cadeautjes snel en creatief in met verschillende vondsten uit de keuken, tuin en oud papier. Hergebruik is bovendien ook goed voor het milieu. Een mooi cadeau voor jouw geliefde én de aarde dus.

 

 

5. Duurzaam inpakken

Om je cadeau duurzaam in te pakken, maak je gebruik van cadeaupapier met het FSC-merk of gebruik je liever helemaal geen papier. Met een stuk stof kun jouw cadeau mooi inpakken én je kan de verpakking bewaren voor een volgend cadeau. Wil je een dubbel cadeautje geven? Wikkel dan je cadeau in een mooie sjaal of theedoek, dan heeft je geliefde nog een extra cadeautje!

Anderen lezen ook:  Gevulde gans met appels en vossenbessen

Cadeau

Bekijk ook dit filmpje voor meer inspiratie over eco-vriendelijk inpakken: