Dit handige verzameltasje voor eieren is perfect voor jouw eierzoektocht. Verzamel een paar leuke stoffen en maak zelf dit tasje. Hieronder lees je stap voor stap hoe je het maakt.

Dit heb je nodig:

A4 papier, schaar, stofschaar of rolmesje, ca 30 x 45 cm niet rekbare buitenstof (bijvoorbeeld stevige katoen), ca. 30 x 45 cm binnenstof (voering), ca. 60 cm tailleband voor de hengsels of 2 stukken stof van 4,5 x 27 cm met daartussen eventueel vliesoline, kant en klare labels, strijkplaatjes of stofresten voor de decoratie, knopspelden, naaimachine.

Download hier de complete handleiding

 

Zo maak je het:

1 Gebruik het A4 papier als voorbeeld. Snijd twee hoeken aan de lange zijden 4 cm in

2 Knip volgens dit voorbeeld 2 stukken buitenstof, 2 stukken voering en de hengsels.

3 Versier de buitenstof met de decoraties (hier kuikentjes en een lint). Teken op 8 cm links en rechts van de zijkanten de markeringen voor de hengsels. Naai de hengsels hier op vast.

4 Leg de voering rechts op rechts op de buitenstof. Naai de bovenste naad (met de hengsels). Naai ook de tweede kant. Leg de twee stoflappen zo dat de voering rechts op rechts op de voering ligt en de buitenstof rechts op rechts op de buitenstof. Let daarbij op dat de naden mooi op elkaar liggen.

5 Naai de voering en de buitenstof rondom vast, maar houd een opening vrij om de stof te keren. Laat de hoeken ook open. Vouw de open hoeken zo samen dat de zijnaden op elkaar vallen en naai nu alle 4 de hoeken vast. Keer de stof, naai de opening dicht en stik de bovenkant mooi af.

Anderen lezen ook:  Gezellige tijden: creatieve herfstprojecten

 

Vond je dit interessant om te lezen? Bekijk dan ook: