Haal de kerstsfeer in huis met zelfgemaakt kersthangers! Kerstballen zijn heel traditioneel en maar al te makkelijk, want je koopt ze gewoon in de winkel. Probeer dit jaar eens de boomhangers zelf te maken, je zal met veel trots de complimenten in ontvangst mogen nemen.

Poinsettia kersthanger

kersthanger poinsettiaDeze feestelijke kerstboomhanger is echt heel snel gemaakt, zelfs al heb je niet veel ervaring met DIY- werkjes.

Benodigheden:

  • mini Poinsettia
  • plastieken hoorntje
  • sterk gekleurd papier
  • klatergoud lint
  • lijmpistool
  • priem of els

Werkwijze

Druk als eerste twee gaatjes (ééntje langs elke kant) aan de rand van het hoorntje met de priem. Wikkel een op maat gesneden stukje gekleurd papier rondom het hoorntje, en maak dit vervolgens vast met het lijmpistool. Druk nu de gaatjes doorheen het papier, haal het lint hierdoor heen en maak tenslotte een knoop in elk uiteinde. Hang nu de hanger in de kerstboom en plaats als laatste de Poinsettia in het hoorntje.

Helemaal klaar!

Ben jij dol op alles wat met kerst te maken heeft en kan je niet wachten om je boom op te zetten? Dan is onze LandIdee kerstspecial zeker iets voor jou!

De kerstspecial biedt je volop inspiratie om je huis gezellig aan te kleden met (zelfgemaakte) accessoires voor de adventsperiode. Doe inspiratie op uit het sfeervolle interieur van Femke, waar we op bezoek gingen. Ga aan de slag met allerlei leuke diy’s en geniet van de heerlijke geuren in de keuken terwijl je verschillende zoete en hartige lekkernijen maakt. Uiteraard hebben we ook weer een heerlijk kerstmenu voor je samengesteld, dit keer in samenwerking met foodblogger Gewoon Hanne. Een lekker menu met haalbare gerechten. Ook als je er op uit wilt tijdens de feestdagen vind je in de UitGids leuke evenementen en originele tips. Geniet!

Anderen lezen ook:  Kerststukjes maken en koekjes bakken

Vind de LandIdee kerstspecial hier!