Met een verschillende soorten behang maak je van je woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet of hal direct een andere ruimte. Maar ook je trap, klok of kast kun je er mee opfleuren! Wij verzamelden 6 leuke ideeën met behang.

1. Alsof je in het bos slaapt

Maak van je slaapkamer een heel andere ruimte door de wand achter je bed te behangen met een opvallend behang. Denk aan een botanische print, bomen of een oerwoud!

Bron Hank Knitwear  en MuralsWallpaper

2. Vrolijke klok!

Koop een kurken of houten klok en plak hier behang op. Verwijder voor je aan de slag gaat de wijzers en het uurwerk. Ook leuk, een klok verven!

Bron Mom.me en Draad en Praat

3. Trede voor trede 

Bij binnenkomst kijk je vaak direct tegen de trap aan. Op deze manier geef je je gasten een warm en sfeervol welkom! Ook wanneer je trap zich elders in je huis bevindt, is het natuurlijk leuk om over zo’n trap naar boven te lopen. Het hoeft echt iedere tree hetzelfde behang te zijn, verschillende soorten behang maakt het nog leuker!

Bron MuralsWallpaper en Architecturaldigest

4. In de kast 

Opbergen alleen achter deurtjes? Nee hoor, maak van je kast een eyecatcher met een prachtig behang dat afsteekt tegen een rustige muur.

Bron Heather Hawkins en Oh Joy!

5. Een groot schilderij

Reserveer in je woonkamer een wand voor een bijzonder behang. Je kunt hierdoor je kamer een stuk groter laten lijken.

Bron Blog Lovin  en Surface View

6. La la la

Omdat je een la ook weleens opendoet. Zeker weten dat je iedere keer weer blij wordt als je zo’n la opentrekt!

Bron Welke en Roomed

Verschillende soorten behang

Er bestaan veel verschillende soorten behang. Denk aan papierbehang, vinylbehang, glasvezelbehang, textielbehang, acrylbehang, vliesbehang of fotobehang. Met het laatste geef je de ruimte in huis een heel persoonlijk tintje!

Kijk voor meer leuke ideeën met behang op onze Pinterestpagina!